"Çorba parası" konusu görüşüldü

Güncelleme Tarihi:

Çorba parası konusu görüşüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2008 15:25

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarının yaz döneminde Bulgaristan'dan karayoluyla geçişleri sırasında karşılaştıkları sıkıntıların bu ülke yetkililerine tekrar iletilerek ivedilikle çözüm bulmalarının istendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Aralarında Hollanda’daki Türk dernek ve kuruluşlarını hükümet düzeyinde temsil eden Türkler için Danışma Kurulu (IOT) Sekreteri Mustafa Ayrancı’nın da bulunduğu bir Hollanda heyeti, bu ülkeye 18-19 Ağustosta resmi ziyarette bulundu.

IOT’nin yazılı açıklamasında, ziyaretin, Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Roumen Genov Andrew’in daveti üzerine yapıldığı ve Sofya’daki görüşmelerde, Türk ve Hollandalı yetkililerin, alınan bütün önlemlere rağmen bu ülkeden özellikle yaz dönemindeki geçişler sırasında "Türk vatandaşlarından rüşvet alındığına ilişkin şikayetlerin devam ettiğini" ilettikleri belirtildi.

Rüşvetin önlenmesi mücadelesinde zaman zaman sorunlar yaşandığını Bulgar yetkililerin de kabul ettiği ifade edilen açıklamada, Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Andrew’in, gümrüklerde "çorba parası" adı altında rüşvet aldıkları için işten çıkarılan birçok memurun, yargı kararıyla işlerine geri döndüklerini, bu nedenle de yolsuzlukların tamamen önüne geçilemediğini anlattığı kaydedildi.

Bulgar yetkililerin, bu konuda başarılı sonuç alınabilmesi için, şikayetlerin somut bilgi ve belgeye dayalı olarak kendilerine iletilmesini istediği de belirtildi. IOT Sekreteri Mustafa Ayrancı’nın yanı sıra Hollanda Otomobil Kurumu ANWB temsilcisi Henk Wijkhuis ve Hollanda Dışişleri Bakanlığı görevlilerinden Martijn Elgersma’dan oluşan heyetin, Bulgar Trafik Polisi yetkilileriyle de bir araya geldiği ve Sırbistan sınırındaki Kalotine gümrük kapısında incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu daha önceki yıllarda da Bulgaristan’dan karayoluyla geçişler sırasında Türk vatandaşlarına yönelik rüşvet ve soygun olaylarının önlenmesi konusunda Hollanda hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!