Çok nesilli evin açılışı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çok nesilli evin açılışı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 18:43

Aile Bakanı Ursula von der Leyen, Frankfurt'ta ilki açılan, "Çok Nesilli Ev"in (Mehrgenerationenhaus) açılışını yaptı. Bakan von der Leyen ve Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth, açılışta Türklerle sohbet etti, Türk kızlarının dans gösterisini ilgiyle izledi.

Haberin Devamı

Federal Aile Bakanı Ursula von der Leyen ve Frankfurt Belediyesi Başkanı Petra Roth, Frankfurt'ta ilki hizmete giren, "Çok nesilli Ev"in, (Mehrgenerationenhaus) açılışına katıldı. Bakan ve Belediye Başkanı burada bulunan Türk kızları ile sohbet etti, sergiledikleri dansları ilgi ile izlediler. Frankfurt'ta bulunan Güneş Tiyatrosu'nun etkinliklerinin de yer aldığı geceye ilgi yoğun oldu.

Bakan von der Leyen yaptığı konuşmada, Almanya'da büyük aile kavramının yok olmadığını, Çok Nesilli Evlerde büyük aile geleneğinin devam ettirildiğini vurgulayarak, "Artık büyük aile olmak için akrabalık bağları gerekmiyor. Frankfurt'ta ilkini açtığımız ve Almanya genelinde 500 adet bulunan bu tesislerde yaşlısı, genci ve çocuk yaşta olanları bir arada birbirleri ile ilişki ve iletişim içinde bulunuyor, bir birlerine Almanca öğretiyorlar, toplumla kaynaşıyorlar" dedi.

Von der Leyen daha sonra sahneye çıkarak evin levhasını teslim etti. Teslim sırasında Esra Koca adlı Türk kızı ve evde görevli olan Gülperi Sontaş da bakanın yanında bulundu. Esra, folklor elbisesi ile belediye başkanı ve bakan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye başkanı Roth evde bulunan ve gösterilere katılan Esra, Salina, Salva, Hilal, Ayşegül ve Hanane'yi kutlayarak tebrik ettiler.

Frankfurt'ta Gallus semtinde açılan Mehrgenerationenhaus'ta görevli bulunan Gülperi Sontaş da yaptığı konuşmada göçmenlere uyum konusunda verilen destekten dolayı teşekkür etti. Sontaş, "Göçmen kökenlilerin sadece sorunlarla ilgili durumlarda gündeme gelmesini değil, bilimsel araştırmalara, sanata sağladıkları katkılarla da gündeme gelmesini arzuluyoruz" dedi.

Çok nesilli evde ne yapılıyor?

Evlerde değişik yaş grubundan insanların bir araya gelmelerine imkan tanınıyor. Amaç karşılıklı tecrübe ve bilgilerin paylaşılması. Yaşlılar, gençler ve çocuklar tesiste bulunan imkanlardan yararlanabiliyor, birlikte aktivitelere katılabiliyorlar. Sorunlar masaya yatırılıyor, komşuluk ilişkileri geliştiriliyor ve çözüm yöntemleri üzerinde duruluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!