Çok kültürlü işletmecilik ödülü sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Çok kültürlü işletmecilik ödülü sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2011 17:14

Berlin Ekonomi, Teknoloji ve Kadın Senatörü Harald Wolf ve Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat'ın himayesinde düzenlenen “Çok kültürlü İşletmecilik Ödülü” sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Berlin Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği'nin (TUH) düzenlediği 'İşyerinde çeşitlilik' adlı yarışmada işletmelerinde değişik kültürden personel çalıştıran girişimciler ödüllendirildi. TUH'un katkılarıyla bu yıl 3. kez düzenlenen yarışmada, 2 bin Euro'luk birincilik ödülünü Şanlı Çarıklı'nın işlettiği Cool Desing Tischlerei GmbH kazandı. Bin Euro'luk ikincilik ödülünü 'Fahrschule Koti' adlı şoför okulundan Hamza Öztürk ve 500 Euro'luk 3'üncülük ödülünü ise ortopedik ürünler üretip pazarlayan 'Orpedo Orthopedies Company KG' adli şirketin sahibi Dilhan Görgün'e verildi.

KENT EKONOMİSİNE KATKI
Berlin Ekonomi, Teknoloji ve Kadın Senatörü Harald Wolf, değişik kültürden insanların bilgi ve becerisinin kent ekonomisine büyük katkılarda bulunduğuna dikkat çekti. Kamu dairelerinin ve kamuya ait şirketlerin göçmenlere açılması gerektiğini belirten Wolf, bu konuda 'Berlin'in sana ihtiyacı var' “Berlin braucht dich” kampanyası ile göçmenlerin kamu dairelerinde meslek eğitim yapmaları konusunda çalışma yapıldığına işaret etti.

TÜRKİYE İLE ALMANYA ARASINDA KÖPRÜ
Konsolos Mert Doğan, “Bu yıl, Türkiye Almanya arasında işgücü anlaşmasının 50. yıl dönümüdür. 1960'lı yıllardan itibaren çoğunlukla misafir işçi olarak Almanya'ya gelen çok sayıda yurttaşımız, Alman ekonomisinin bugünkü seviyeye yükselmesine katkı sağlamıştır. Buradaki insanımız Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ve işbirliğinin de zeminini teşkil etmektedir. Yabancı girişimciliği yakın geçmişe kadar lokantacılık, döner büfeciliği ve hizmet sektörünün diğer kollarıyla özdeşleştirilmiş olsa da bugüne geldiğimizde göçmen kökenli girişimcilerin çok değişik alanlarda faaliyet gösterdiklerini ve çeşitli nitelikte işletmelere sahip olduklarına tanıklık ediyoruz. Göçmen girişişimcilerin teşvik edilmesi ve sayılarının artması, sadece ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da olumlu sonuçlar yaratacaktır” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!