Çok gürültü oluyordu ders vermek istedim

Güncelleme Tarihi:

Çok gürültü oluyordu ders vermek istedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 16:22

ALMANYA’nın Schleswig- Holstein Eyaleti’nin Elmshorn kentinde 26 Haziran 2011’de içeride 25 kişinin bulunduğu sırada Türk-Alman Kültür Derneği’ni kundaklayan 41 yaşındaki Alman İngo W.’nin yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

İtzehoe Eyalet Mahkemesi’nde başlayan 16 kişinin yaralandığı ve 800 bin Euro maddi hasarın oluştuğu davada kundakçı İngo W. ifade verdi. Sosyal yardımla geçimini sağlayan İngo W. duruşmada, üstünde oturduğu ve Bülent Çelik tarafından işletilen dernek lokalinden gece ve gündüz devamlı gürültü geldiğini ve bu yüzden birkaç kez polise şikayette bulunduğunu belirterek, kendini şöyle savundu:
“Kendi evimde huzur bulamıyordum. Televizyonumu dahi dinleyebilmek için kulaklık almıştım. Farklı arabalar gelip derneğin önünde duruyor, sesli konuşmalar yapılıyor, hatta dövüş, kavgalar oluyordu. Yalnızca yağmur yağdığında seviniyordum o zaman herkes içeriye giriyordu. İki penceremin önünden gelen sesler azalıyordu. Kendi evimde rahat uyumam mümkün olmuyordu. Ben olay günü tamamen kontrolümü kaybettim.”

Beni tehdit ettiler

Evinin bir bölümünde motorlu teknesine aldığı benzin bidonları bulunduğuna işaret eden İngo W., ifadesine şöyle devam etti:

“İşletmeci ve oraya gelen ziyaretçilerle kaç kez gürültü konusunu görüştüysem, her defasında beni tehdit ettiler. Ben hep polis çağırdım ama polisler son zamanlarda gelmemeye başladı. Yetkili merciye gidip şikayet ettim polise yönlendirdiler. Bir şekilde şikayetimi kimse ciddiye almadı. Olay m günü yine gürültü gelmeye başladı ve ben kendilerine ders vermek istedim. Evdeki benzin bidonlarından birini aldım. Saldıracaklarını düşünerek kendimi korumam için balta ve bıçağı yanıma aldım ve derneğe arka kapıdan girdim. Hedefi m orayı ateşe vermek değil, onları korkutmaktı. Ateşi hemen söndürürler, yalnızca halıda bir yanık olur diye düşünmüştüm.”

Halı yıkayacak sandım

İngo W., amacının insanlar için tehlikeli olacağını düşünmediğini söylerken, kendisinin de pantolonunun ateş aldığı gibi içeride bulunanların kendisini tutup polisler gelinceye kadar dövdüklerini kaydetti. Kundakçıdan sonra ifade veren Sefer K. (53) ise şunları söyledi:
“Geç vakitte birisi arka kapıdan girip ‘İyi akşamlar’ deyip elinde bir bidondan yerlere bir şeyler dökmeye başladı. Ben, ‘Halı temizlemek için geç değil mi? Ev sahibine sordun mu’ dedim. Ama o anda bidonu ateşleyip attı. Alevler her tarafı sardı, hemen kaçtım. Ben oranın devamlı müşterisiyim gürültü yapılmıyordu.” Dava, şahitlerin dinlenmesi için 18 Ocak 2012 tarihinde ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!