Güncelleme Tarihi:
FEZ Çocuk Aşçılık Okulu'nun, 'Sadece yemek mi yiyorsun yoksa yemek de pişiriyor musun?' sloganı altında ikinci kez düzenlediği ve 10 Nisan'a kadar sürecek kurslarda çocuklara hijyenik, organik, diyet ve dengeli beslenme, lezzetli yemek pişirme, yemek için alışveriş etme gibi konularda bilgiler veriliyor. Yemek kurslarına katılan 2 ve 4'üncü sınıftan 10 ile 12'şer kişilik gruplara ayrılan öğrencileri, Hilton Oteli şef aşçısı Jan Goran Barth ve Federal Cumhurbaşkanlığı Köşkü aşçısı Björn Mosschinski öncülüğündeki 16 uzman aşçı eğitiyor.
Alman Yerel Hastalık sigortası (AOK) Kuzeydoğu Hekimi ve Sağlık Bilimcisi Katharina Graffmann-Weschke, sağlıklı ve bilinçli beslenmenin çocuklar için önemine dikkat çekerek, yanlış beslenmeye bağlı olarak aşırı kilolu çocukların sayısının sürekli artış gösterdiğini vurguladı. Bu tür kursların çocukların sağlıklı ve lezzetli beslenme alışkanlığını güçlendirmeyi hedeflediğini kaydeden Dr. Graffmann-Weschke, çocuklara gelişmelerine yararlı yiyeceklerin öğretilmesi gerektiğini söyledi.