Çocuklara yemek dersi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara yemek dersi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 22:28

Kamu yararına çalışan Berlin Çocuk-Gençlik ve Aile Merkezi (FEZ), aralarında 3 Türk öğrencinin de bulunduğu değişik okullarda eğitim gören toplam 200 ilkokul öğrencisi Aşçılık Okulu'nda aşçı gözetiminde yemek pişirdiler.

Haberin Devamı

FEZ Çocuk Aşçılık Okulu'nun, 'Sadece yemek mi yiyorsun yoksa yemek de pişiriyor musun?' sloganı altında ikinci kez düzenlediği ve 10 Nisan'a kadar sürecek kurslarda çocuklara hijyenik, organik, diyet ve dengeli beslenme, lezzetli yemek pişirme, yemek için alışveriş etme gibi konularda bilgiler veriliyor. Yemek kurslarına katılan 2 ve 4'üncü sınıftan 10 ile 12'şer kişilik gruplara ayrılan öğrencileri, Hilton Oteli şef aşçısı Jan Goran Barth ve Federal Cumhurbaşkanlığı Köşkü aşçısı Björn Mosschinski öncülüğündeki 16 uzman aşçı eğitiyor.

Alman Yerel Hastalık sigortası (AOK) Kuzeydoğu Hekimi ve Sağlık Bilimcisi Katharina Graffmann-Weschke, sağlıklı ve bilinçli beslenmenin çocuklar için önemine dikkat çekerek, yanlış beslenmeye bağlı olarak aşırı kilolu çocukların sayısının sürekli artış gösterdiğini vurguladı. Bu tür kursların çocukların sağlıklı ve lezzetli beslenme alışkanlığını güçlendirmeyi hedeflediğini kaydeden Dr. Graffmann-Weschke, çocuklara gelişmelerine yararlı yiyeceklerin öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!