Çocuklara sanat aşısı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara sanat aşısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 14:17

Alman sanatçı ve sanat eğitimcisi Katharina Otte-Varolgil, Bonn Sanatçılar Forumu Sergi Salonu’nda çoğunluğu Türk çocuklarından oluşan bir grupla yaptığı çalışmayla çocuklara sanat sevgisi aşıladı.

Haberin Devamı

Bonn kentinde düzenlenen çalışmaların çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarması ve farklı kültürlere bakış açıları yaratması açısından çok yararlı geçtiğini belirten Otte-Varolgil, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Yaşları 6 ile 12 arasında değişen on beş çocuk katıldı. Art Dialog Derneği tarafından düzenlenen bu sergi Mısır, Lübnan, Polonya ve Almanya’dan onbir sanatçının eserlerinden oluşan Orientation adlı sergi. Sergide sanatçıların heykel, fotoğraf, resim, grafik ve film türünde eserleri yer alıyor. Çocuklarla önce bu sergiyi gezdik. Büyük bir dikkatle eserleri incelediler.

Sonra bu eserler hakkında konuştuk. Ardından da her çocuk kendi algıladığı şekilde ve hayal dünyasında yarattığı biçimde bu sanat eserlerinden kendi eserlerini yarattılar. Burada bizim için önemli olan sanatın yaşam alanı bulduğu bir müzede, bir sergi salonunda çocuklara bu atmosfer içerisinde aktif bir çalışma ortamı hazırlamaktı. Böylece çocuklar akıllarında kalan haliyle değil, birebir orijinal eserlerin yanında bu çalışmayı yapabildiler. Bu tür çalışmalar çocuğun estetik değerlerinin artması bakımından oldukça önemli. Bu çalışma bir kez daha gösterdi ki, sanat kültürler arasında hoşgörü oluşturmak ve güçlü bir diyalog yaratmak için çok etkin bir faktör.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!