Çocuklara 40 bin Euro

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara 40 bin Euro
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 11:31

ALMANYA’nın Baden-Württemberg Eyaleti’nin küçük bir köyündeki fabrika binasında Türkiye, Almanya, İsviçre, İtalya hatta Japonya’dan 50 sanatçıya ait 200’e yakın eser sergilendi.

Haberin Devamı

Diş doktoru ama aynı zamanda bir sanatçı olan Nurhan Sidal’ın çabalarıyla ‘Sanat Hayattır, hayat sanat’ sloganından yola çıkılarak karma sanat eserleri müzayedesi düzenlendi. Açık arttırmadan elde edilen gelir kanser hastası çocuklar için toplandı.

Bu etkinliği düzenleyen Nurhan Sidal “Sonuç beklediğimizden de iyi oldu. Yaklaşık 200 eserden geriye 10 kadar tablo ile 2-3 heykel kaldı. Sergilenen eserlerin yüzde 95’i açık artırmada gitti. Tam olarak bilmiyorum ama 40 bin Euro’nun üzerinde para toplamayı başardık. Emeği geçen o gün orada günüllü olarak çalışan 50’nin üzerindeki kişiye sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum. Çok mutluyum” dedi.

ÜÇ YILLIK ÇALIŞMANIN SONUCU
Nurhan Sidal gazetemize yaptığı açıklamada “Yaklaşık 2 yıl önce gazetenizin cumartesi ekinde yayınladığınız röportajımda kanserli çocuklar için bir yardım organizasyonu planladığımdan bahsetmiştim. Gerçekleştiği için çok mutluyum. Kendilerine teklif götürdüğüm bütün sanatçı dostlarım hemen evet dediler. Eserlerini bağışladılar. Onlar sanatçı kişilikleri kadar sosyal alanda projelere ne kadar duyarlı olduklarını da gösterdiler” diye konuştu. Açık arttırmada en yüksek meblağ Mahmut Celayir’in bir tablosuna ödendi. Sanatçının eseri müzayede 3 bin 300 Euro’ya alıcı buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!