Çocuklar için el ele verelim

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için el ele verelim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2010 15:10

Baden-Württemberg Eğitim Bakanlığı ile Baden ve Württemberg Başkonsolosluk temsilcileri Türk öğrencilerin okul başarıları için biraraya geldiler. „Çocuklarımızın geleceği için elele“ çalışmasına Şubat ayında başlanacak.

Haberin Devamı


BADEN Württemberg Eyaleti Kültür Bakanı Prof. Dr. Marion Schick, Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı, Karlsruhe Başkonsolou Çetiner Karahan arasında imzalanan ve Türk çocuklarının okul başarılarını arttırma hedefi güden eğitim bildirisi çerçevesinde ilk eğitim çalışma grubu BW Eğitim Bakanlığı'nda toplandı. Eğitim Bakanı Prof. Dr. Marion Schick hedefin çocuklara dil desteği sağlamak, okul ve aileler arasında arabuluculuk hizmetlerini gerçekleşterecek insan yetiştirmek için çalışma stratejisini belirlemek olduğunu söyledi. “Göçmen kökenli gençler mümkün olan en küçük yaşta Almanca öğrenmeli. Dil okul başarısının temel etkeni. Çocukların eğitim başarısında temel rolü oynadıkları için velilerle ilişki kurmak durumundayız. Türk çocuklarının okul başarısı için gereken yapılacak” dedi.

ALINAN KARARLAR

Aksiyonlara Şubat ayında 8 bölgede başlanacak başlanacak. Stuttgart ve Karlsruhe’de „Çocuklarımız için velilerle el ele birlikte “ toplantıları düzenlenecek. Velilere bilgi verilip okullarda refakat edilecek. Hizmetler en küçük yerleşim bölgelerine kadar götürülecek. Şubat ayı sonunda Türk ve Alman işadamlarının katılımıyla meslek eğitimi organizasyonu yapılacak. Velilerin Almancalarını geliştirmek için okullarda Almanca dil kursları verilecek.

Veli ve öğretmenler arasında iletişim sağlayacak eğitim elçileri yetiştirilecek.

25 kişiden oluşacak çalışma gruplarında eğitim ataşesi, Türk ve Alman okul aile birliği temsilcisi, anadil öğretmeni, eğitim, ekonomi ve adalet bakanlığı temsilcileri yer alacak.


ÜST DÜZEY KATILIM

Çalışma grubu toplantısına Bakan Prof. Schick, Stuttgart ve Karlsruhe Başkonsolosları, Türker Arı ve Çetiner Karahan, Eğitim Ataşeleri , Meriç Gök ve Murat Çelebi, Türk öğretenler, Türk Okul Aile Birlikleri Federasyon temsilcileriyle, Bakanlığın Okullar ve Yuvalar Daire Başkanı Konrad Horstmann, Meslek Liseleri Daire Başkanı Dr. Carsten Rabe, Uyum Sorumlusu Sabine Hagenmüller- Gehring, Ekonomi Sorumlusu Thomas Chenk, Diplomatik İlişkiler Sorumlusu Katrin Vogle, Meslek Eğitimi sorumlusu Rose Köpf-Schuler, Adalet Bakanlığı Uyum Dairesinden Dr. Wolfgang Kunze, Alman Okul Aile Birliği Başkanı Elke Ficker ile Türk Okul Aile Birliği Federasyon başkanı Gülten Aysel katıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!