"Çocuklar geleceğimiz"

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar geleceğimiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 14:24

MANNHEIM Okul Aile Birliği Alman eğitim sistemindeki son değişiklikler, çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için yapılması gerekenler ve çocuk eğitimi hakkında velileri seminerle bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Velilerin büyük ilgi gösterdiği seminerde, tavsiye mektubu (Empfehlung), Alman eğitim sistemi ve yapılan yeni değişiklikler, okul öncesi eğitimin önemi, çocukların okula hazır hale getirilmesi, meslek eğitiminin önemi ile okul-veli ilişkileri ele alındı.

Ceza yerine anlayış
Seminerin açılış konuşmasını yapan Mannheim Okul Aile Birliği (MOAB) Başkanı Zeki Polat, çalışmaları hakkında bilgi vererek velilerin düzenlenen seminer ve toplantılara ilgi göstermesini istedi. Seminerde daha sonra Türkçe öğretmeni Nursel Tabanıyastıoğlu, çocuğu okula yeni başlayacak olan velilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Velilerin çocuklarını gözlemlemesi gerektiğini belirten Tabanıyastıoğlu, "Çocuğunuzda kitaplara karşı merak uyandırın. Ceza yerine anlayış gösterin. Çocuklarınızın anlattıklarını ciddiye alın ve onu dinleyin. Uyku saati, ödev zamanı, oyun zamanı gibi planlamalar yapın. Çocuğun eğitimi ailede başlar ve bu eğitimi verirken dikkatli olun. Kendinizi geliştirin ki, çocuklarınıza katkınız olsun" dedi.

Almanca çok önemli
Seminerde daha sonra Pfingstbergschule Müdür Yardımcısı Ümit Arabacı, Alman eğitimi sistemini anlattı. Okul çağına gelen çocukların hangi okula gitmeleri ve üniversiteye kadar olan eğitim yolculuğunu anlatan Arabacı, ailelere önemli bilgiler verdi. Çocukların okullarında başarılı olabilmesi için çok iyi bir Almanca’ya sahip olması gerektiğinin altını çizen Arabacı, "İyi bir eğitim için Almanca şart. Çocuğunuz kendi ana dilini öncelikle çok iyi bilmeli ve konuşabilmeli. Çocuğunuz anaokulunda Almanca’yı öğrenir, siz evde kendisiyle Türkçe konuşun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!