Çocuk sapığının karısı serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk sapığının karısı serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 16:27

"Belçika’nın kara lekesi" olarak bilinen sübyancı ve çocuk katili Marc Dutroux’nun eski eşi Michelle Martin, hapishaneden şartlı olarak salıverildi.

Haberin Devamı

BELÇİKA’da sosyolojik bir travmaya neden olan sübyancı ve çocuk katili Marc Dutroux’nun eski eşi Michelle Martin, cezasının yarıdan fazlasını çektikten sonra Mons Mahkemesi’nin aldığı karar ile şartlı serbest bırakıldı.

Martin'in sıkı güvenlik önlemi altında bırakıldığı gözlenirken, Malonne Arme Klaren Manastırı’nda çalışacağı bildirildi.

1996’dan beri cezaevinde bulunan Martin, 2004 yılında Dutroux’nun işlediği suçlar kapsamında "Genç kızları kaçırma, cinsel taciz ve cinayet" suçlarından 30 yıl hapis cezasına mahkum olmuştu. Martin; Laetitia Delhez, Sabine Dardenne, An Marchal, Eefje Lambrecks, Mélissa Russo ve Julie Lejeune’nün alıkonulmasında yardım ve yataklık yapmış; Laetitia Delhez ve Sabine Dardenne dışındakiler aylarca süren tecavüz ve şiddetten sonra öldürülmüştü.

Adalet- vicdan terazisi
Bugüne kadar sayısız erken salıverilme başvurusu yapan Martin’in avukatının son başvurusu kabul edildi ancak Fransa’da Martin’in çalışacağı belirtilen manastırın Belçika kamuoyunun tepkisi sonrası salıverilememişti.

Martin'in avukatı mahkemeye yeni bir ‘‘topluma yeniden kazandırma planı’’ sunması sonucu, Namur’deki Malonne Arme Klaren Manastırı’nda topluma kazandırılacak. Martin, kurbanların ailelerine ve akrabalarına yakınlığı nedeniyle Luxembourg ve Hainaut’a kabul edilmedi.

Ne olmuştu?

Belçika’nın yüzkarası
1989 yılında küçük yaştaki çocuklara tecavüzden tutuklanan Marc Dutroux, 13 yıl hapse çarptırılmıştı. Eşi, Michelle Martin ise yardım ve yataklıktan 5 yıl hapis cezası almıştı.

1992 yılında dönemin Adalet Bakanı Melchior Wathelet’in yürürlüğe koyduğu bir yasa ile serbest bırakılmışlardı. Serbest bırakılmalarından 4 yıl sonra Marc Dutroux, Laetitia isimli bir çocuğu kaçırmış, bu olayla birlikte kayıp olan birçok çocuğun da yine Dutroux tarafından kaçırıldığı ortaya çıkmıştı.

Bu olayın ardından tekrar cezaevine konan Marc Dutroux, 1998 yılında hapishaneden kaçmış ve Adalet Bakanlığı’nda istifalara sebep olmuştu. 2003’de ise eşi Michelle Martin, Dutroux’dan boşanarak, çocuk kaçırılması ve tecavüzlerinde eşinden korktuğu için yardım ettiğini iddia ederek adaleti yanıltmaya devam etmiş; 2004’de ortaya çıkan gerçekler sonucunda Dutroux, Belçika tarihinde kara leke olarak anılacağı ‘nihayet’ anlaşılmıştı.

Buna neden ise, 6 kız çocuğuna tecavüz etmek ve 4 kız çocuğunun da ölümünden sorumluydu. Buna bir de Slovakya’da 3 farklı tecavüzün de sorumlusu Dutroux olduğunun saptanması, 2004’de müebbet hapis cezasına çarptırılmış; eşi Michelle Martin’in ise 30 yıl hapis cezası almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!