Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan olimpiyatlara

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Esirgeme Kurumundan olimpiyatlara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 11:26

Çalışmanın, azmin, disiplinin ve sevginin en güzel örneklerinden birisi, Ayşegül Tahtakale...

Haberin Devamı

Bırakıldığı İstanbul'daki Tahtakale Camisi'nin avlusunda bulunarak Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilen ve soyadını buradan alan Ayşegül Tahtakale, 2012 Paralimpik Oyunları'na gülle atma branşında vize almak için mücadele veriyor.

Ankara'daki Naili Moran Atletizm Sahası'nda, milli çekiççi Eşref Apak'ın antrenörü Artun Talay'ın yardımcılığını yapan Nesrin Duru'nun çalıştırdığı Tahtakale, Hırvatistan'da 2-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak Paralimpik Olimpiyatları Kota Yarışları'nda olimpiyat vizesi arayacak.

Antrenör Nesrin Duru, Ayşegül Tahtakale'nin çok yetenekli olduğunu belirterek, “Ayşegül'ün tek eksiği alt yapısının olmaması. Ayşegül, kurumda sporcu olarak seçilmiş ama hiç antrene edilmemiş. Şimdiye kadar iyi bir antrenman sistemi uygulanmamış” dedi.

Olimpiyat barajının 8.80 olduğunu hatırlatan Duru, “Ayşegül son olarak deneme yarışlarında 8.73 attı. Kısa zamanda çok yol katetti. Çok sıkı çalışıyoruz. Kendisi olimpiyat barajını çok rahat geçebilecek bir sporcu. Sadece biraz daha çalışması gerek” diye konuştu.

Ayşegül ile ilgili ilk hedeflerinin barajı geçmek olduğunu ifade eden Nesrin Duru, “Aslında orada derece alabileceğine de inanıyoruz, ama ilk hedef barajı geçmek. Asıl hedef ise gelecek yıl ve ondan sonrası. Ayşegül ileride bol madalyalı bir sporcu olacak” dedi.

Tahtakale'nin çok uyumlu bir çocuk olduğunu ifade eden Duru, içinde bulunduğu koşullara rağmen hiçbir motivasyon sorunu yaşamadığını, çalışmalara çok güzel karşılık verdiğini sözlerine ekledi.
Ayşegül Tahtakale ise çok sıkı çalıştığını ve barajı geçebileceğine inandığını söyledi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş de, tüm zihinsel engelli çocuğu bulunan ailelere hitaben, “Zihinsel engelli çocuklar, spora inanamayacağınız kadar güzel yanıt veriyor. Çocuklarımızı sporla çok iyi rehabilite ediyoruz. Ayşegül de buna verilebilecek en güzel örneklerden birisi. Ayşegül bize ilk geldiğinde tepkilerini kolay kontrol edemiyor, sürekli saçlarını yoluyor, yüzünü yaralıyordu. Ayşegül'ün rehabilitasyonunda spor çok güzel sonuçlar doğurdu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!