Çocuğunu ihmal etti ve...

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunu ihmal etti ve...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 11:47

Almanya’da velayeti ayrıldığı eşine verilen ve oğlunu ihmaletmekle suçlanarak geçici oturma izni verilen Ünal Aydın,Türkiye’deki hasta annesini ziyarete gidemedi. Sınır polisinin ‘geridönemezsin’ uyarısı üzerine alandan dönen Aydın çok üzüldü.

Haberin Devamı

Almanya’nın Duisburg kentinde, velayeti 2007 yılında boşandığı eşine verilen oğlu Ümit’i ihmal eden Ünal Aydın, yaptığına çok pişman oldu. Koblenz’deki oğlunu ayda en az bir kez görme iznine rağmen oğlunu ihmal eden Aydın, bu yüzden verilen geçici oturma izniyle Türkiye’ye gidemedi. Türkiye’de hastanede yatan annesini görmek isteyen Aydın, Düsseldorf Havaalanı’ndaki sınır polisinin uyarısı üzerine alandan geri dönmek zorunda kaldı.

Sınır polisi, pasaportundaki ‘Sınırdışı ertelemesi için tanınan geçici oturma izni’ kaydını göstererek “Dönüşte Almanya’ya giremezsin” dedi. Aydın, “Çocuğumla ilgilenmediğim için alınan sınır dışı kararı şartlı olarak kaldırılmasına rağmen, annemi hasta yatağında ziyaret edememem beni çok üzdü” dedi. Eşini ziyaret edip, çocuğunu gördüğünü ancak bu ziyaretleri belgelemediği için başına bunları geldiğini savunan Aydın’ın Avukatı Dr. Klaus Spiekermann, “Müvekkilim hakkında eski eşinin ‘çocuğuyla ilgilenmiyor’ şikayeti üzerine sınır dışı kararı alınmış. Bu karardan sonra Aydın, çocuğu ile olan bağının sürdüğünü iddia etti.

İspat etmesiyle de sınırdışı askıya alındı. Önce üçer ay, şimdi de altışar aylık sürelerle oturma izni veriliyor” dedi. 2002’de turist olarak Almanya’ya gelen Aydın, 2003 yılında evlendiği Alman kadından 2007 yılında boşandı. Boşanınca velayeti annesine verilen oğlu Ümit’i ayda en az bir kez görebilme izni olan Aydın, Duisburg’a taşınınca çocuğunu ihmal etmekle suçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!