Çocuğumu benden koparacaklar

Güncelleme Tarihi:

Çocuğumu benden koparacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 15:57

Mahkemetarafındanbaşka bir aileyeverilmesikararlaştırılan6 aylıkAdem bebeğihastanedeziyaret edenSol PartimilletvekiliHakanTaş, ailesindenbilgi aldı.

Haberin Devamı

SOL Parti milletvekili Hakan Taş, Berlin’de ailesinden koparılarak gençlik dairesine verilen altı aylık Adem bebeği tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret etti.

Aileden yaşananlarla ilgili bilgi alan Taş, mahkemenin verdiği kararı ve gençlik dairesinin tutumunu eleştirdi. Charite Hastanesi’nde başarılı bir beyin ameliyatı geçiren altı aylık Adem, bugün hastaneden taburcu olacak.

DOKTORLAR ŞİKAYET ETTİ
Yaklaşık iki hafta önce hastaneye getirilen Adem’i ameliyat eden doktorlar, babasının bebeği salladığı ve bu nedenle de beyin kanaması geçirdiğini iddia ederek aileyi gençlik dairesine şikayet etti.

Gençlik dairesi de aileden velayeti almak için Berlin Aile Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, gençlik dairesini haklı bularak Adem ile birlikte ikizi Hüseyin’in aileden alınarak gençlik dairesinin belirlediği bir aileye verilmesine karar vermişti.

İkizlerin annesi Özgül Hajirian, oğlu Adem’in bugün taburcu olacağını ve hastanenin kendileri yerine bebeğini gençlik dairesine vereceğini belirterek milletvekili Taş’tan yardım istedi. Anne Özgül Hajirian

“Çocuğumu benden koparacaklar. Hüseyin’i de geçici olarak bana verecekler. Adem’i başka bir aileye teslim edecekler. Lütfen bana yardımcı olun. Ben çocuğum olmadan yaşayamam” dedi.

Milletvekili Taş da olayla yakından ilgileneceğini ve sorunun çözümü için elinden geleni yapacağının sözünü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!