Clavis dergisinde “Hürriyet” ve “Bild”

Güncelleme Tarihi:

Clavis dergisinde “Hürriyet” ve “Bild”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2010 11:58

ALMANYA Çalışma Bakanlığı'nın göçmenlerin iş piyasasına dahil olmalarını teşvik amacıyla çıkartılan “Clavis” adlı dergi yeni çıkan sayısında “Medyanın büyük etkisi” başlıklı yazısında Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni, yazar Ertuğrul Özkök ve Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann ile yapılan röportaja iki sayfa yer verdi.

Haberin Devamı

Ana konu olarak bu sayısında göç-medya-uyum ilişkisini ele alan dergi “Hürriyet” ve “Bild” gazetelerinin hızlı ve kaliteli haberciliğin yanı sıra uyum konusunda etkili çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Medya uyuma katkıda bulunmalı
Röportajda Ertuğrul Özkök, “Basın uyum konusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Barış, huzur içerisinde yaşamak istiyorsak gettolaşmaları aşmalıyız ve insanlar arasında örülü duvarları yıkmalıyız. Bunu yapabilmek için basın toplumun güvenini kazanmalıdır. Bazı insanlar uyum denilince kendi kültüründen vazgeçmek olarak algılıyor. Oysa bunun böyle olmadığını olumlu olarak anlatma rolünü basın üstlenebilmelidir” dedi.

Kai Diekmann ise Bild gazetesinin her gün 12 milyon okura ulaştığını söyleyerek “Almanya’nın en büyük basın organı olan Bild'in iyi haberciliğin yanı sıra toplumsal sorumluluğu da var. Bu ülkede toplumun barış içerisinde yaşaması için etkili olmalıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!