Çiftlik'e istifa et baskısı

Güncelleme Tarihi:

Çiftlike istifa et baskısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 10:05

Sahte evliliğe teşvikten yargılanan SPD Hamburg milletvekili Bülent Çiftlik, 12 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Sahte evliliğe aracılık yaptığı iddiasıyla yargılanan SPD eyalet milletvekili Bülent Çiftlik (38), St. Georg Yerel Mahkemesi tarafından 12 bin Euro para cezasına çarptırıldı. Günlüğü 80 Euro'dan 150 güne cezasına eşit düşen para cezasıyla savcılığın talep ettiği 9 ay tecilli hapis cezasının çok altında kalan ve hapis yerine para cezası veren hakim, Çiftlik'e yönelik savcılık iddianamesinde yer alan tüm suçlamaları ispatlanmış gördüğünü açıkladı.

İtiraz edeceğiz

Karar açıklandığında büyük moral bozukluğu yaşayan Bülent Çiftlik mahkeme salonunu terk etti. Avukatı Cornelius Weimar, “Mahkeme gösterdiğimiz şahitlerin dinlenmesini reddederek savunma hakkımızı engelledi. Nicole D.'nin yalan suçlamalarını kabul etti. Hiçbir somut delil olmadan sadece karşılıksız aşkın intikamı peşinde olan Nicole D.'nin ifadelerine dayanılarak karar verildi. Karara bir üst mahkemede itiraz edeceğiz” dedi.

En az cezayı o aldı

Kenan T. (39) günlüğü 50 Euro'dan 120 güne eş düşen 6 bin Euro para cezasına çarptırıldı. Davada en az cezayı Nicole D.(33) aldı. Nicole D. 4 bin 900 Euro tecilli uyarı cezasına çarptırıldı. Nicole D. iki yıl içinde suç işlemezse para cezasını ödemek zorunda kalmayacak. Nicole D. karar sonrası avukatı vasıtasıyla hemen uyarı cezasını kabul ettiğini, itiraz etmeyeceğini açıkladı.

Daha az olabilirdi

Hakim Lutz Wegerich, "Çiftlik'in ifadesi, belki de iyi niyetle, yardım hevesiyle aracılık yaptığı sahte evlilik suçlamasından sıyrılmak için yaptığı hatayı örtmeye yönelikti. Gösterilen ve dinlenen şahitlerin Çiftlik'e yardımcı olmak amaçlı olduğunu gördüm. Çiftlik'7in gösterdiği şahitler önemli noktalarda kendisinin suçsuzluğunu ispatlayacak açıklamalar, deliller sunamadılar. Sanık Çiftlik'in erken bir noktada hatasını kabul etmesi, davanın bu kadar uzun sürmesini ve bu denli aleyhine gelişmesini engelleyebilirdi. Ceza oranı çok daha düşük olabilirdi.

Scholz: Partiden ayrılmalı

Eski Federal Çalışma Bakanı ve SPD Hamburg Eyalet Başkanı Olaf Scholz, Çiftlik'e karşı nisan ayında ortasında dava başladığında “Herhangi bir şekilde suçlu bulunursa, parlamentodan ve partiden istifa etmeli” şeklinde açıklama yapmıştı. Scholz, bu açıklamasını Hürriyet'e yineleyerek “Partiden ayrılmalı. Başka seçenek yok” dedi.Çiftlik'in şimdilik dondurmuş olduğu milletvekilliğinden istifa etmemesi ama partiden çıkarılması durumunda Hamburg Eyalet Parlamentosu'nda ancak bağımsız milletvekili olarak çalışmalarını sürdürebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!