Çiftlik partiden ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Çiftlik partiden ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 17:00

Sahte evliliğe aracılık suçlamasından 12 Bin Euro para cezasına mahkum olan Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD milletvekili Bülent Çiftlik, partiden ayrıldı. Çiftlik bağımsız olarak çalışmalarını sürdürecek.Cezayı yetersiz bulan savcılık karara itiraz etti. .

Haberin Devamı

ALMANYA'da Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal demokrat Parti (SPD) Milletvekili Bülent Çiftlik, sahte evliliğe aracı olmak suçuyla 12 bin Euro para cezasına mahkum olmasından sonra partisinden istifa etti.

Çiftlik, bağımsız milletvekili olarak görev yapacak. Öte yandan Hamburg Başsavcılığı Sözcüsü Wilhelm Möllers “Davada sunulan, kimin yazdığı tespit edilemeyen şüpheli Emaillerin SPDli siyasetçinin ürünü olduğunu tahmin ediyoruz. Para cezasının çok hafif kaldığını düşünüyoruz. Bu nedenle karara itiraz ettik. Üç sanık da kanımızca çok hafif cezalandırıldı” dedi.

Çiftlik'in avukatı Cornelius Weimar ise iki buçuk ay süren dava boyunca müvekkilinin suçsuz olduğunu ve eski kız arkadaşının karşılıksız aşk nedeniyle kendisine tuzak kurduğunu öne sürmüş ve “Mahkeme önemli delil ve şahitlerimizi reddederek savunma hakkımızı engelledi. Üst mahkemeye gideceğiz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!