Çiftlik davasından sürpriz gelişme

Güncelleme Tarihi:

Çiftlik davasından sürpriz gelişme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 10:51

Nicole D. tarafından sahte evliliğe aracılık yapmakla suçladığı için yargılanan Hamburg Eyalet Meclisi SPD vekili Bülent Çiftlik'in davasında Nicole D.'nin yazmadığını ileri sürdüğü “Bülent'ten intikam için yapıyorum” içerikli E-mail raporu, tanık Metin Hakverdi'nin dosyasından çıktı.

Haberin Devamı

HAMBURG'DA eski kız arkadaşı Nicole D. ve büfe sahibi Kenan T. arasında yapılan “sahte evliliğe” aracı olduğu iddiasıyla yargılanan Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD milletvekili Bülent Çiftlik davasında çok önemli bir gelişme oldu. Dün yapılan duruşmada dava için çok büyük önem taşıyan ve daha önce “yok” olduğu söylenen bir E-mail raporu çıktısının, Çiftlik'i suçlayan Nicole D.'nin E-mail posta kutusundaki spamlar arasında bulunduğu ancak savcılık tarafından, Çiftlik'in dava dosyasına konulmadığı ortaya çıktı.


Sahte denilmişti
Dava başladığında, 16 Nisan'da Nicole D.'nin yazdığı öne sürülen “Bülent'ten intikam için yapıyorum” içerikli E-mail'e Savcı Michael Elsner Nicole D.'nin E-mail posta kutusunda rastlanmadığını ve E-mail'in “sahte” olduğunu öne sürmüştü. Nicole D. de böyle bir E-mail yazmadığını ve haberi de olmadığını iddia etmişti. Dünkü duruşmada Çiftlik'in avukatları E-mail çıktısının neden savcılığın hazırladığı Çiftlik dosyasında olmadığını sordu. Hakim Lutz Wegerich, bir önceki duruşmadan (7.6.) sonra Kenan T.'nin avukatı Johanna Dreger-Jensen'in kendisine SPD Eyalet Milletvekili Metin Hakverdi dosyasında bulunan E-mail çıktısını verdiğini belirterek, bunun üzerine savcıdan yazılı açıklama istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Savcı çekilsin
Wegerich, savcının verdiği “E-mail raporu çıktısı yanlışlıkla Hakverdi dosyasına konuldu. Benim hatamdı. Şimdi Çiftlik dosyasına da koyduk” şeklindeki yazılı cevabını okudu. Ancak Çiftlik avuktaları olayın basit bir yanlışlık olduğuna inanmadıklarını daha önceki duruşmalarda savcının, kendilerinin Metin Hakverdi dosyasını inceleme talebine karşı çıktığını hatırlattılar.

Kenan T. Ve Çiftlik’in avukatları savcının kasıtlı taraflı davrandığı şüphesiyle nedeniyle adil davanın söz konusu olamayacağı için davanın iptali ve Savcı Elsner’in bu davadan alınması talebinde bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!