Çifte vatandaşlık ortak talebimiz

Güncelleme Tarihi:

Çifte vatandaşlık ortak talebimiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 10:44

Başbakan Merkel’in internette yürüttüğü öneri derleme kampanyasında, “Türklere çifte vatandaşlık verilsin” yönündeki talebe 121 bin 816 oy geldi. Öneriyi gündeme taşıyan Dr. Ali Söylemezoğlu, “Artık bu hakkımızı hükümet irdeleyip, bize iade etmeli” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel’in “Almanya’ya ilişkin diyalog” etkinlikleri çerçevesinde halkın görüşüne başvurduğu internet sitesinde Türklere çifte vatandaşlık hakkı tanınması yönündeki öneri 121 bin 816 oyla hükümetin tartışacağı 10 öneri arasında ilk beşe girdi. Öneriyi gündeme getirerek internette oylamaya sunan Dr.Ali Söylemezoğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Ortamı hazırlamasından dolayı Başbakan Angela Merkel’e de teşekkür eden Söylemezoğlu, “Türklerin çifte vatandaşlık hakkı gasp edilmiştir. Türklerin bu yöndeki talebi yıllardır vardır. Ancak sesimizi bir türlü duyuramıyorduk. Şimdi hükümet konuyu inceleyecek. Umarım bu hakkımızı bize teslim ederler” dedi.

Sonuçtan memnun olduğunu ifade eden Dr. Ali Söylemezoğlu şöyle konuştu:
“Bu önemli bir başarı. Hepimizin müşterek bir çabası ile kazanıldı. Her kesimden bir çok vatandaşımız öneriyi destekledi. Gelen mesajlardan gördüğüm kadarı ile Almanların yanı sıra, bir Ermeni bilim adamının bile destek vermesi oldukça anlamlı.

Sivil toplum örgütleri destekledi, konsolosluklar destek verdi. Hürriyet başta olmak üzere yazılı basına da verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Böylelikle, Avrupa’daki Türk medyasının bizim için önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.”

Çifte vatandaşlık hakkının müşterek bir talep olduğunu ifade eden Söylemezoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kullanılan 121 bin 816 oy beni yanıltmadı. Toplumumuzun önemli bir ihtiyacı olduğu görüldü. Kimse bunu görmezden m gelemez. Bundan sonra bizim konunun üzerinde ısrarla durmamız gerekir. Başbakanımızın bunu gündeme alıp, tartışmaya açacak olması görevimizin bitmediğini yeni başladığını gösterir. Sayın başbakana çifte vatandaşlık konusunda Türklere uygulanan çifte standartı anlatmalıyız. Bize yapılan haksızlığı göstermeliyiz.”

Ortak hareket etmenin önemine de değinen Söylemezoğlu, “İnternet üzerinden ilk kez böyle bir çıkış yapıp, sesimizi duyurabilmemiz ilk oldu. Son olmamasını umuyorum. Bu imkanları bundan sonra da daha geniş bir şekilde kullanalım. Ortak sorunlarımız konusunda anlaşabileceğimiz görüldü. Bu birlikteliği bundan sonrada sürdürmekte fayda var. Bunun yollarını arayalım. Ortak taleplerimiz çok. Mesela anadil problemi gibi konulara sahip çıkmak hepimizin faydasına” dedi.

Yorumlar önemli
Verilen oylarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Dr. Ali Söylemezoğlu şu bilgileri verdi:

“Tüm öneriler için 1 milyon 916 bin 254 kişi oy vermiş. Örneğin, blogta en çok oy alarak ilk sıraya yerleşen sözde Ermeni soykırımı meselesinin Almanya’da gündeme alınması ve İslam’ın tartışılması yönünde kullanılan oyları ve değerlendirmeleri iyi analiz etmemiz bize yarar sağlar.”

Öneri listesinde birinci duruma gelen “Ermeni soykırımını inkarın suç kabul edilmesi” yönündeki öneriye dikkat çeken Dr. Söylemezoğlu şöyle konuştu:

“İlk sırayı alan bu öneriye 156 bin 870 kişi oy verip, 1127 yorum yapılmış. Bunları bizim iyi incelememiz lazım. Üçüncü sıradaki İslamiyet üzerine açık bir tartışma yapılması talebi için de aynı şey geçerli. Ancak bu konuların tartışılmasından çekinmememiz gerekir. Ermeni meselesi ve İslamiyet’in tartışılması bize zarar değil yarar getirir. Çünkü iki konuda da çekinecek bir durumumuz yok. Kartlarımız çok kuvvetli. Tartışıldığında tüm iftiraları çürüteceğiz.”

En çok oy alan 10 öneri
Ermeni soykırımı iddiasının inkarı suç sayılsın,
Yetişkinlere Hint keneviri satışı düzenlensin,
İslam açıkça tartışılsın,
Türklere çifte vatandaşlık verilsin,
Doğum konusunda kolaylıklar sağlansın,
Kısırlık tedavisi ücretsiz yapılsın,
Silah yasası değişsin,
TV vergisi kaldırılsın,
Hayvan cinsel istismarı önlensin,
Gereksinim duyan herkese koşulsuz maddi destek verilsin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!