Çifte vatandaşlığa destek yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Çifte vatandaşlığa destek yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2012 18:43

Duisburglu yeminli tercüman Ali Söylemezoğlu'nun internet üzerinden yaptığı çifte vatandaşlık önerisine destek yağıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Duisburg kentinde yeminli tercümanlık yapan Ali Söylemezoğlu'nun başbakan Angela Merkel'in Almanya'nın geleceği üzerine açtığı www.dialog-ueber-deutschland.de internet sitesinde getirdiği “Çifte vatandaşlık” teklifine adeta destek yağıyor.

www.haydioylayalim.com internet adresinden de direk ulaşılabilen oylamada Söylemezoğlu'nun teklifi binlerce teklif arasında ilk 10'a girerse Almanya'da yaşayan Türklerin çifte vatandaş olabilmesi konusu Federal Hükümet düzeyinde tartışmaya açılacak. Dün öğle saatleri itibariyle çifte vatandaşlık önerisine 92 bin 919 oy verildi. 15 Nisan Pazar gecesine kadar sürecek oylamada teklifin tartışmaya açılması için binlerce teklif içinde ilk 10'a girmesi gerekiyor. Daha sonra uzmanlar teklifleri inceleyerek oylamaya bakılmaksızın ilave olarak 10 teklifi daha gündeme alacak ve toplam 20 teklif ülkede tartışmaya açılacak.

Nasıl oy kullanabiliriz
Köln'de kuaförlük yapan Ali Ayyıldız, dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun tüm Türklere, Almanya'da yaşayan Türkleri çifte vatandaşlık haklarını tekrar geri kazanmaları konusunda desteklemeye çağırarak şunları söyledi:

“Çifte vatandaşlık için internet sayfamız www.haydioylayalim.com adresine giriyoruz. 'Doppelte Staatsangehörigkeit wieder zulassen' başlığı altındaki teklifin altında bulunan 'Ja, ich unterstütze diesen Vorschlag' butonunu tıklıyoruz. Onaylama harf ya da rakamlarını çıkan kutucuğa yazıp oyumuzu kullanıyoruz. Çifte vatandaşlık tüm Türk vatandaşlarının istediği bir şey. İnşallah bu öneri de gündeme gelir ve kanun olarak da çıkar diye ümit ediyoruz. Bu yüzden de bütün vatandaşlarımızı internet üzerinden yapılan bu oylamaya davet ediyoruz.”

Çifte standarda hayır
Köln'de otomobil galerisinin sahibi Tolga Zümrüt ise, “Çifte vatandaşlık çok önemli bir konu. Türk vatandaşı olsak Almanya'daki tüm haklarımızdan tam olarak yararlanamıyoruz, Alman vatandaşlığına geçsek Türk vatandaşlığımızı kaybediyoruz. Diğer milletler iki vatandaşlık alabilirken biz Türkler ayrımcılığa tabi tutuluyoruz. Herkesi bu teklife destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!