Çifte minare hayali pahalıya patladı

Güncelleme Tarihi:

Çifte minare hayali pahalıya patladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2011 14:09

Almanya’nın Münih kentindeyapılmak istenen çifte minarelicami projesi, projenin sahibiMünih Merkez Camii’ne pahalıyapatladı. Projeden mali nedenlerleçekilen Merkez Cami, belediyeye98 bin 583 Euro ödedi. İmar planıiçin mahkemelik olan ve kaybedenMerkez Cami ayrıca mahkememasraflarını da ödeyecek.Caminin mimarı da suya düşenproje için 150 bin Euro istiyor.

Haberin Devamı

A LMANYA’NIN Münih kentinin merkezindeki Gotzinger Platz meydanında 5 yıl önce inşa edilmek istenen, ancak bir türlü gerçekleşemeyen çifte minareli cami projesi Münih Merkez Camii’ne (DİTİM) pahalıya maloldu. Projeden mali nedenle vazgeçmek zorunda kalan DİTİM belediyeye ve maliyeye toplam 98 bin Euro para ödedi

Münih belediyesi, DİTİM’in arsa vergisi olarak Mühldorf maliyesine ödediği 98 bin 583 Euro’nun kendilerine ödenmesini talep etti. Belediye, bunu DİTİM için daha önce maliyeye ödediği 87 bin 441 Euro vergi ve masraf karşılığı olarak istedi. Ancak Mühldorf maliyesi, DİTİM’in ihmallerinden kaynaklanan 17 bin 200 Euro’luk kısmı kestikten m sonra 81 bin 383 Euro’yu belediyeye ödedi.

Münih belediyesi cami projesi için Gotzinger mey-danındaki arsayı 5.3 milyon Euro’ya DİTİM’e satmıştı. Bir süre sonra mali nedenle arsa vergisini ödeyemeyen DİTİM’in yerine belediye vergiyi ödemişti. Ancak DİTİM projeden çekilince, belediye de arsa satış sözleşmesini iptal etti. Münih belediye meclisinde muhalefet, belediyenin cami projesi için yaptığı harcamaların DİTİM’den alınmasını sık sık gündeme getirdi. Bu masrafların halkın ödediği vergilerden karşılanamayacağı kararı üzerine belediye meclisine soru önergeleri verildi.

Münih Merkez Camii’nin proje için daha önce harcadığı paralar da boşa gitti. İmar planı olmadan yapılmak istendiği için cami projesi mahkemelik olmuş, mahkeme imar planı olmadan inşaata izin vermemişti. Mahkeme masraflarının yanında çifte minareli caminin mimarı da, suya düşen proje için 150 bin Euro istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!