Çifte kutlama başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Çifte kutlama başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 16:26

İki Almanya'nın Birleşmesi'nin 21. ve NRW Eyaleti'nin kuruluşunun 65. yıldönümü Bonn'da bugün başlayacak ortak etkinlikler ile kutlanacak. Üç gün sürecek ve NRW Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft (SPD) ile Bonn Belediye Başkanı Jürgen Nimptsch (SPD) ev sahipliği yapacak etkinliğe Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Başbakan Angela Merkel ile çok sayıda üst düzey yetkili katılacak.

Haberin Devamı

BU yıl iki Almanya'nın birleşmesinin 21. ve Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nin 65. yıl dönümü 1-3 Ekim arasında eski başkent Bonn'da kutlanacak. Bugün saat 14.00'de start alacak ve yaklaşık 350 bin kişinin gelmesinin beklendiği etkinliğe NRW Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft (SPD) ile Bonn Belediye Başkanı Jürgen Nimptsch (SPD) ev sahipliği yapacak.

3 Ekim'de Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Başbakan Angela Merkel, NRW Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft, Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, Federal Anayasa Mahkemesi Başkanı Andreas Vosskuhle Bonn'un tarihi belediye binasında bir araya gelerek altın deftere imza atacaklar. Protestan Kilisesi'nden Nikolaus Schneider ve Köln Başpiskoposu Joachim Kardinal Maeisner'in Kreuz Kilisesi'nde yapacakları ayine ise bine yakın davetli katılacak. Program ARD ve ZDF tarafından naklen yayınlanacak.

CADDELER TRAFİĞE KAPATILDI
Üç gün boyunca sürecek etkinlikler nedeniyle kentin değişik yerlerine kurulacak çok sayıda çadır ile on sahnede 500'e yakın program sunulacak. Almanya çapında tanınmış Köln'ün ünlü grupları Blaeck Fööss ile Wolfgang Niedecken (BAP) de etkinlikte birer konser verecek. Etkinlikler nedeniyle kent merkezindeki birçok cadde araç trafiğine kapatıldı.

Bonn Belediye Başkanı Jürgen Nimptsch, ulaşım için tramvay ve otobüslerin kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, üç günlük etkinlik için özel olarak piyasaya sürülen 20 Euro'luk ulaşım biletleri ile 5 kişinin her tarafa gidip gelebileceğini söyledi.

MİGRAPOLİS DE KATILIYOR
Almanya'nın Bonn kentinde 2008 yılından beri hizmet veren Migrapolis Kültürler Merkezi de üç günlük etkinlikte kurulacak bir çadırda çocuklar, gençler ve yetişkinler için okuma günleri düzenleyecek. Bonn Göç Araştırmaları ve Kültürlerarası Eğitim Enstitüsü'nün (BİM) çatısı altında hizmet veren Migrapolis Kültürler Merkezi'nin bir çok etkinliğe ev sahibi yaptığını belirten BİM Yöneticisi ve Kültürler Merkezinin Genel Müdürü Dr. Hıdır Çelik, Rheinufer caddesi üzerinde kurulacak çadırda yapılacak okuma etkinliğinin Almanca-Türkçe başta olmak üzere farklı dillerden yapılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!