"CIA’nın Bükreş’te gizli bir cezaevi vardı"

Güncelleme Tarihi:

CIA’nın Bükreş’te gizli bir cezaevi vardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 17:41

Alman medyası, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) 2006’ya kadar Romanya’da El Kaide şüphelilerinin tutulduğu gizli bir cezaevi bulunduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Süddeutsche Zeitung ve ARD televizyon kanalının haberine göre, bu cezaevi Romanya’nın başkenti Bükreş’teki gizli bilgilere ulaşılmasına izin sağlayan devlet kuruluşu Gizli Devlet Bilgileri için Ulusal Kayıt Ofisi’nin (ORNISS) yerleşkesinin altında bulunuyordu. Romanya makamları ise Alman medyasının bu haberini kesin bir dille yalanladı.

ORNISS yayınladığı açıklamada, merkez binalarının altında gizli bir cezaevi bulunduğu iddialarını yalanladı. Alman gazetecilerin bu iddiasına Amerikan AP ajansından da destek geldi. AP muhabiri de bu cezaevini gezdiğini açıkladı. Litvanya ve Polonya’daki gizli cezaevleri gibi ıssız bir yerde olmayan bu tesisin faaliyetine 2003 sonbaharında başladığını iddia eden haberle ilgili program "Panorama" ARD kanalında bu akşam yayınlanacak. İddiaya göre, gizli cezaevinin konukları arasında 11 Eylül saldırıları fikrini 1999’da Usame bin Ladin’e öneren fikir babası Halid Şeyh Muhammed de bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!