CHP, yedi eyalette örgütlendi

Güncelleme Tarihi:

CHP, yedi eyalette örgütlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 15:00

CHP Almanya örgütlenmesi tamamlandı.

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi Almanya Birliği (CHP-AB) 3 Şubat'ta Almanya'nın 7 eyaletinde eş zamanlı düzenlenecek etkinliklerle çalışmalarına start verecek.

Kuzey Ren Vestfalya, Berlin, Hamburg, Aşağı Saksonya, Bavyera, Baden Württemberg ve Hessen'de örgütlenmenin aynı anda tamamladığını belirten CHP-AB Başkanı Turabi Yıldız Avrupa’daki sosyal demokrat potansiyeli değerlendirmek üzere yola çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Dil, din, etnik köken ayrımı yapmadan, sosyalist, solcu, demokrat, aydın, ilerici insanları bünyemizde barındırıyoruz. Yönetici kadromuzda akademisyenler, doktorlar, işadamları, sendikacılar, işçiler var. Türkiye kökenli tüm sosyal demokratları aynı çatı altında toplanmaya çağırıyoruz. Avrupa Birliği yolunda biz sosyal demokratlara büyük sorumluluklar düşüyor. Türkiye’nin AB’ye girmesini destekliyoruz. Avrupalı CHP’liler olarak Türkiye’deki demokrasi mücadelesine destek olacağız."

Kimsenin alternatifi değiliz
CHP olarak örgütlenmelerinin bazı kuruluşlar tarafından farklı algılanıldığını ifade eden Yıldız,

"Bizler hiçbir sivil toplum veya inanç örgütünün alternatifi olarak faaliyet göstermiyoruz. CHP’yi gönülden destekleyenler olarak, Türkiyeli göçmenlerin sorunlarına eğilen, çözüm yolları arayan ve göçmenlerin hakları için mücadele veren tüm sivil toplum ve inanç örgütlerine saygılıyız. Biz Avrupalı CHP’liler olarak yurttaşlarımızın bugüne kadar Türkiye’de yeterli şekilde dile getirilemeyen göçmenlerin hakları noktasında mücadele edeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!