"Checker Can"

Güncelleme Tarihi:

Checker Can
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2012 00:00

"Checker Can"ı tanıyor musunuz? Güzel bir televizyon programı. Çocukların oyun yoluyla bilgi sahibi olabileceği bir program formatı. Can Mansuroglu'nun sunduğu programda çocuklara "Keçiler gerçekten aptal mı?" veya "Bir hırsızı nasıl yakalarım?" gibi sorular yoneltiliyor ve bunlar program esnasında cevaplandırılıyor.

Haberin Devamı

Can Mansuroglu'nun kökeni, döner yerken gösterildiği tanıtım filminde şu sözlerle dikkat çekiyor: "Der, der türkisch isst" (Türk yemekleri yiyen). Babası Türk, annesi Alman olan Mansuroglu gençliğini Bremen bölgesinde geçirmiş. Almanya’daki beraberliğin doğallığını göstermek için özellikle göçmen kökenli bir sunucu aranmış. "Checker Can" her cumartesi ARD ve çocuk kanalı KiKa'da yayınlanıyor. Eğer siz de çocuklarınız için bilgi ve oyunu birarada istiyorsanız, izlemenizi tavsiye ederim. Bugün saat 10.03'te ARD'de veya saat 19.25'te KiKa’da izleyebilirsiniz.

Kim bilir, belki bu çocuklar geleceğin üst düzey yoneticileri olacak? Bir çok Alman şirketi gibi Porsche firması da bunu arzu ettiğini açıkladı. Porsche'nin şefi Mathias Müller, daha çok sayıda göçmeni mühendis olarak araç geliştirme bölümünde veya kalfiye eleman olarak yönetimde görmek istediklerini söyledi. "Porsche yaşanan uyumu kutluyor" adlı etkinlikte, firma göçmen işçilerin emeklerini takdir etti ve 55 farklı ülkeden bin 800 işçisiyle Türk-Alman göç anlaşmasının 50. yılını kutladı. Misafirler arasında Türkiye Başkonsolosu Mustafa T. Arı ve Baden-Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney de vardı. Kim derdi ki, zaman gelecek Porsche şirketi göçmen işçileriyle gurur duyacak ve onları kutlayacak?

Artık Alman şirketlerini göçmen işçisiz düşünülemez. Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın yaptırdığı son araştırmasa da bunu belgeliyor. Ve dahası var; işyerleri büyüdükçe göçmenlerin şirketin başarısındaki katkıları da artıyor. Şirketler de, göçmen personelinin özelikle dil, kültür ve piyasa bilgilerinden yararlanarak artı değer sağlıyorlar. Bu konuda her üç firmadan biri istihdam ettiği göçmen çalışanlarına güveniyor. Nihayet "yabancılaşma" konusunu ve Thilo Sarrazin'in iddia ettiği gibi "Almanya'nın kendini ortadan kaldırıyor mu" sorusunu konuşmuyoruz. Bunların yerine çok dilliliğin yarattığı artıları ve fırsatları konuşuyoruz.

Rheinische Post Gazetesi’nde geçen hafta Münih Başpiskoposu Reinhard Marx "Günün Kafası" oldu. Kendisi İslam'ın Almanya’nın bir ve Müslümanların toplumumuzun bir parçası olduğunu belirtmişti. Cumhurbaşkanından sonra Münihli bir başpiskopostan da çok açık ifadeler bunlar ve dinlerin beraberliği için güzel bir mesaj.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!