Cezaevi yerine, klinikte yatacak

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi yerine, klinikte yatacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2022 14:00

Geçen yıl haziran ayında Würzburg’da 3 kadını bıçaklayarak öldüren, 9 kişiyi yaralayan Abdirahman J.A. davası sonuçlandı. Mahkeme, Abdirahman J.A.’nın eylem tarihinde cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle süresiz olmak kaydıyla psikiyatri kliniğine kapatılmasına hükmetti.

Haberin Devamı

ALMANYA’ya 2015 yılında Somali’den iltica eden 32 yaşındaki Abdirahman J.A., geçici koruma statüsünde yaşadığı Würzburg’da bir mağazanın bıçak raflarından aldığı yaklaşık 30 cm büyüklüğünde bir bıçakla çevresine saldırmış, mağazada bulunan 24, 49 ve 82 yaşlarında üç kadını defalarca bıçaklayarak öldürmüştü. Aralarında 11 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 9 kişiyi feci şekilde yaralayan saldırgan, çevredekilerin sandalye, şemsiye gibi nesnelerle müdahalesi sonucu durdurulabilmişti. Mahkeme, ülkede infiale yol açan olayla ilgili, katilin cezai ehliyetinin olmadığına ve cezaevi yerine süresiz olmak kaydıyla psikiyatri kliniğine kapatılmasına hükmetti. Uzmanlar, Somalili saldırganın tehlikeli boyutta ‘paranoid şizofreni’ hastası olduğunu ve hastalığının devam ettiği sürece salıverilme olasılığının bulunmadığını açıkladı.
Başsavcı Judith Henkel, Abdirahman J.A.’nın gizli servis tarafından takip edildiğini düşündüğünü ve bu yüzden Almanya’ya karşı sinsice ve nefretle hareket ettiğini söyledi. Kafasındaki seslerin onu harekete geçmeye teşvik ettiğini belirten Henkel, “Niyeti mümkün olduğu kadar çok insan öldürmekti. 4 dakikada ortalığı kan gölüne çevirdi. Kurbanlarının şaşkınlık ve savunmasızlığından yararlandı” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!