Çetin Doğan: Terfi etmem için uygun kanaat bildiri

Güncelleme Tarihi:

Çetin Doğan: Terfi etmem için uygun kanaat bildiri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 20:00

’Balyoz Planı’ iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 33. duruşmasında tutuklu sanık Emekli Korgeneral Doğan Temel savunmasını tamamladı. Sanık Temel, 66 yaşında darbe ve törör suçlarından yargılandığını anlatarak, "Ben darbelerin nelere mal olduğunu çok iyi bilen biriyim. 27 Mayıs Askeri Darbesi’nin acısını yaşadım. O dönemde benim babam askerdi, daha sonra emekli oldu. O dönemde yaşadığım maddi ve manevi acılarımızı çok iyi bilirim. Ben darbe karşıtı bir askeri

Haberin Devamı

"TAHLİYEME VE BERAATİME KARAR VERİLSİN"

1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlendiği iddia edilen seminere katılmadığını vurgulayan sanık Doğan Temel, 2003 yılında emekliye sevk edildiğini belirtti. Doğan Temel, "Kimse bana darbe planlarıyla ilgili tebligat yapmadı, yapamaz da kimsenin haddi değil. Benimle ilgili dosyada hiçbir delil yoktur. Tahliyeme ve beraatime karar verilsin" şeklinde konuştu.

"ÇETİN DOĞAN İLE FREKANSLARIM UYUŞMAZ"

Sanık Temel, "Delil olarak dosyada bulunan bu sahte CD’leri hazırlayanlar bir şeyi unutmuş. Ben ve Çetin Doğan herhangi bir organizasyonda birlikte rol alamayız. Herhangi bir organizasyona ne o beni kabul eder, ne de ben onun düzenlediği organizasyona katılırım. Çetin Doğan ile benim frekanslarım uyuşmaz. Hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle Çetin Doğan ile bir araya geldik" diye konuştu. Bu sırada üye hakim Murat Üründü "Aranızdaki sorun ne? Şahsen sizi incitmeyecekse açıklayın. Cevap verebilirsiniz de konuşmayabilirsiniz de karar sizin" dedi.

"ÇETİN DOĞAN TERFİ ETMEM İÇİN UYGUN KANAAT BİLDİRMEDİ"

Bunun üzerine söz alan sanık Temel, 1999’da 7. Kolordu Komutanlığı’na atandığını, Çetin Doğan’ın kendisinden 1 yıl önce bu bölgede görev yaptığını dile getirerek, "Çetin Doğan, Yüksek Askeri Şura üyesi olarak benim hakkımda şura toplantısında uygun kanaat bildirmediği gibi, olumsuz fikirlerini beyan etmiştir. Daha sonra da emekli edildim" dedi. Bu konuyu açıklamak istediğini söyleyen sanık Çetin Doğan ise, sanık Temel hakkında Askeri Şura’da olumsuz kanaatte bulunmadığını ifade etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmada tutuklu sanıkları Burhan Göğçe, Mustafa Erdal Hamzaoğulları, Mehmet Alper Şengezer, Doğan Fatih Küçük, Dursun Tolga Kaplama, Hayri Güner, Recep Rıfkı Durusoy ve Mehmet Fikri Karadağ savunmaları tamamlandı. Sanıklar savunmalarında seminere katılmadıklarını belirterek, tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı 20 Haziran saat 09.30’a erteledi.







DHA-Güvenlik - Türkiye-İstanbul / Silivri -
2011-06-17 18:20:08

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!