Çerkez mutfağı Londra’yla buluşmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Çerkez mutfağı Londra’yla buluşmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2024 13:33

İstanbul Beyoğlu’nda, Kallavi Sokak’la bütünleşmiş olan Çerkez mutfağının bilinen temsilcisi Fıccın Restaurant, Londra’ya uzanmanın hazırlığını yapıyor.

Haberin Devamı

RESTORANIN kurucusu ve işletmecisi Leyla Kılıç, şeflerden oluşan ekibiyle, Çerkez yemekleri başta olmak üzere ‘It’s Anatolia’ adıyla Londra’da iki günlük Anadolu özel etkinliği gerçekleştirdi. Londra’nın popüler bölgelerinden, 1 Broadway Market’te, ‘Solche Broadway Market’ restoranda gerçekleşen ‘Fıccın X’ özel sunumuna, Fıccın’ı müdavimleri ve yeni keşfeden lezzet tutkunları yoğun ilgi gösterdi. Fıccın’ın kurucu ve işletmecisi Leyla Kılıç ile birlikte, Hüsamettin Öz, Mahfuz Ay ve Ayhan Kılıç’tan oluşan şefler, Oset yemekleri ağırlıklı olmak üzere Anadolu lezzetleriyle iki gün boyunca etkinliğe gelenlere lezzet ziyafeti çekti.

Çerkez mutfağı Londra’yla buluşmaya hazırlanıyor
ADINI ÇERKEZ YEMEĞİNDEN ALDI
Şef, gurme ve restoratör Leyla Kılıç’ın yönetiminde, 1996 yılından bu yana hizmet veren; ulusal ve uluslararası medyada geniş yer bulan Fıccın, adını Çerkez etli ekmeğinden alıyor. ‘Oset’ referanslı yemekleriyle tanınan, İngiliz Guardian gazetesinin, ‘İstanbul’un En İyi İkinci Restaurantı’ (birinci olarak Çiya gösterildi) olarak tanıttığı Fıccın, yakın zamanda Londra’da lezzet severlerlerle buluşacak. Restoratör Leyla Kılıç, Beyoğlu Kallavi sokakta küçük bir mekân olarak ev yemekleri ile başlayan yemek yolculuğu hikayesinin; Prof. Artun Ünsal, Vedat Milör ve diğer tanınan gurmelerin yazılarıyla geniş kitlelere ulaştığını hatırlatıyor. Fıccın’ın Çerkez kültüründe önemli misafirlere sunulan yemek olduğunu hatırlatan Kılıç, küçük bir mekânda başlayan yemek hikâyesinin, geride kalan süreçle birlikte geliştiğini ve aynı sokakta, iki merkezli sekiz mekan haline geldiğini kaydediyor.
Çerkez mutfağı Londra’yla buluşmaya hazırlanıyor
BU RESTORAN LONDRA’YA GELECEK Mİ?
Leyla Kılıç, Solche Broadway Market’te gerçekleştirdikleri iki günlük yemek etkinliğinin kendileri için İngiltere’ye açılma konusunda nabız yoklama olduğunu belirtiyor. “Londra’ya Fıccın tabelası asılacak mı?” sorusunu ünlü gurme, “Bu etkinliği biraz nabız yoklama olarak düşündük ve sürece bıraktık ama Londra’da bir yerimiz olabilir diye düşünüyoruz. İlk günkü etkinliğimizde daha fazla yabancı misafirleri ağırlayalım istedik ama gelenlerin çoğu bizi İstanbul’dan tanıyanlardı. Bu da, bu kentte Fıccın’ın tanınır olduğunu bize gösterdi” diye cevaplayarak, “Geliyoruz” mesajı veriyor. ‘Fıccın X’ etkinliğine katılanlar arasında, Türkiye’nin uluslararası tatlı markası ‘Hafız Mustafa 1864’ün Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar da yer aldı.
Çerkez mutfağı Londra’yla buluşmaya hazırlanıyor

Çerkez mutfağı Londra’yla buluşmaya hazırlanıyor

Çerkez mutfağı Londra’yla buluşmaya hazırlanıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!