Cenazeyi 3 ay sonra verdiler

Güncelleme Tarihi:

Cenazeyi 3 ay sonra verdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2012 13:47

İşyerinde öldürülen 3 çocuk babası 50 yaşındaki Doğan Doğan’ın cenazesi 3 ay aradan sonra ailesine teslim edildi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin Leicester şehrinde işyerinin üzerindeki odasında 8 Ocak Pazar günü öldürülen 3 çocuk babası Doğan Doğan'ın (50) naaşının 3 ay aradan sonra ailesine teslim edilmesinin ardından bir cenaze töreni düzenlendi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde düzenlenen törene, Leicester Emniyet Müdürlüğü’nden üst düzey polis yetkilileri de katıldı. 500’ü aşkın kişinin yer aldığı etkinlikte Leicester polislerinden dedektif müfettiş Simon Shuttleworth, tercüman detektif constable Tülay Kaplankıran aracılığıyla olayla ilgili olarak bir konuşma yaptı. Ardından yöneltilen soruları yanıtladı.

Cinayetle ilgili 3 kişinin tutuklandığını ifade eden Dedektif Müfettiş Shuttleworth, “Doğan Doğan’ın katil zanlıları, 30 Nisan Pazartesi günü Leicester Kraliyet Mahkemesi’nde 12 kişilik jüri heyeti önüne çıkarılacaktır. Cinayeti bunların işlediğine inanıyoruz. Elimizde sağlam deliller var. Son söz mahkemenindir” dedi.

SORULARI YANITLADI
Törene katılanlardan birinin, “Doğan, Hizbullahçılar tarafından öldürülmüş olabilir mi?” şeklindeki sorusuna ise Shuttleworth, “Hayır. Doğan, bir haftasonu üzerindeki parayı gasp etmek isteyen adi suçlular tarafından öldürüldü. Mahkemenin seyri de bu yönde” yanıtını verdi.

Toplum olarak polise güvenildiğini ve polisin olayı aydınlacağına inandığını söyleyen başka bir dinleyicide, cenazenin, aileye çok geç verilmesinden duyduğu rahatsızlığı, “Dini inacımıza göre, ölen bir kişinin naaşının bu kadar uzun süre bekletilmesi doğru değildir” sözleriyle dile getirdi.

Akabinde, Nurettin Caferzade eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından merhumun eşi İnci Doğan ve 3 çocuğu, kardeşleri Mustafa- Ali Doğan ile aralarında Hüseyin Doğan’ın da yer aldığı amca çocukları, kapıda taziyeleri kabul ettiler.

Aile yakınlarından edinilen bilgiye göre merhumun naaşı, doğum yeri olan Kahramanmaraş’a bağlı Elbistan’ın Hançıplak Köyü’nde toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!