Cemaatlerden ortak tepki

Güncelleme Tarihi:

Cemaatlerden ortak tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 09:39

Paris’teki terör saldırısı Avrupa'da yaşayan Müslümanları derinden etkiledi. Toplumda Müslümanlara karşı kuşku ve şüpheyi yeniden körükledi.

Haberin Devamı

Almanya'da başta DİTİB olmak üzere, Köln'de bir araya gelen dini cemaatler, Paris terör saldırısını “Barbarca ve alçakça” diye niteledi ve kınadı.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi'nin (KRM) daveti üzerine Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya İslam Konseyi (İRD), İslam Kültür Merkezleri (VİKZ), Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD), Ahmadiyya Müslim Cemaat, Bosna İslam Cemaati, Fas Almanya Merkez Konseyi, Şii İslam Cemaati’nden temsilcilerin katıldığı ortak bir açıklama yapıldı.

İslam Eyalet Birlikleri, Müslüman Kadınlar Eylem Birliği, Avrupa Türk Caferiler Birliği, Avrupa Türk Demokratlar Birliği, Türk Alman Sağlık Vakfı da destek için açıklamayı imzaladı. Ortak açıklamada şöyle denildi:

“Paris'teki barbarca ve alçakça saldırı bizi çok derinden etkilemiştir. Kurbanların aileleri ve  dostlarının acılarını paylaşıyor, onlara ve Fransa halkına başsağlığı diliyoruz. Acınızı paylaşıyoruz. Acınız bizim de acımız. Biz bu acıyı paylaşıyoruz, çünkü biz de bu toplumun bir parçasıyız. Bu saldırı bize de bir saldırıdır ve terör toplumsal barışı hedef almıştır.”

PARİS CANİLERİ

Saldırganların ‘Paris canileri’ olarak adlandırıldığı ortak açıklamada, teröristlerin asıl hedefinin toplumu bölmek olduğu belirtildi. Teröristlerin amaçlarına ulaşamayacağı dile getirilen açıklamada, “Ocak ayında Paris'teki ilk terör saldırısı, bizi nasıl kenetlediyse, şimdi daha bir kenetleneceğiz ve safları genişleteceğiz” denildi.

KRM Sözcüsü Zekeriya Altuğ da, “Teröristler bizleri ayırmak istiyor. Toplum içinde şüphe ve korku yaymak istiyor. Ama bizi ayıramayacaklar. Biz değerlerimize sahip çıkacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!