Cemaat Alman imamdan memnun

Güncelleme Tarihi:

Cemaat Alman imamdan memnun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 09:50

Alman asıllı Bilal Heidelberger beş aydır Tübingen ve çevresi Türk Derneği Camii'nde gönüllü imamlık yapıyor. Cemaat Tübingen Üniversitesi'nde İslam Bilimleri okuyan Bilal Hoca'dan çok memnun.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Baden Wüttenberg Eyaleti'nin Tübingen kentinde faaliyet gösteren Türk derneğine ait camide Alman asıllı 28 yaşındaki imam Bilal (Max) Heidelberger gönüllü imamlık yapıyor. Cemaate cuma namazlarını kıldıran, İslam ve Kuran kursları veren imam Bilal, Tübingen Üniversitesi'nde İslam Bilimleri ve hukuk eğitimi görüyor.

10 yıl önce Müslüman oldu

Tübingen ve çevresi Türk Derneği Camii'nde boş zamanlarından imam olarak çalışmaktan son derece memnun olduğunu söyleyen Bilal Heidelberger, 10 yıl önce Müslüman olduğunu kaydetti. Karlsruhe'de Faslı bir arkadaşının daveti üzerine gittiği camideki dayanışmadan çok etkilendiği için 18 yaşında İslamiyeti seçtiğini anlatan Bilal Heidelberger, "İslam tam bir hoşgorü dini" dedi.

Bilal Hoca camideki imamlık görevini Ramazan'a kadar yapacağını belirterek 'Daha okulumun bitmesi bir yıl var. Bir an önce bitirmek istiyorum. Ayrıca ailemle birlikte kalıyorum. Ramazan'da sürekli camide olmam lazım. Bunun için maalesef vaktim olmayacak. Bu yüzden devam edemeyeceğim" dedi. İlk günden itibaren Alman imamı hiç bir zaman kendilerinden ayrı tutmadıklarını anlatan cemaat ise "Ondan çok memnunuz. Almanlarla iletişimimizi de sağlıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!