Çelik: Askerin resepsiyona katılmaması emre itaats

Güncelleme Tarihi:

Çelik: Askerin resepsiyona katılmaması emre itaats
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2010 14:19

Askerin Köşk'teki 29 Ekim resepsiyonuna katılmamasını değerlendiren AK Partili Ömer Çelik, "Bu tavır emre itaatsizlikle eşdeğerdir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, parti genel merkezine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün düzenlemiş olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’na askerlerin katılmamasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Başkomutanın davetine, silahlı kuvvetler gibi, teamülleri güçlü bir kurumun, teamüller üzerinden kendini kurgulamaya önem veren bir kurumun katılmaması, benim gözümde emre itaatsizlikle eşdeğerdir” dedi.

Çelik, şunları söyledi:

“Başkomutan, sayın Cumhurbaşkanı, devletin ve milletin birliğinin temsil eden yegane makamdır. Başkomutanın bir davetine, silahlı kuvvetlerin katılmaması gibi bir tercih söz konusu olamaz. Hele de başkomutanın eşiyle ilgili, eşinin kılık kıyafetiyle ilgili bir değerlendirme yapmak hiçbir meşru kurumun haddine düşmez. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla ilgili bir resepsiyon vermiştir, bunun esasında şu ya da bu sebeple siyasetin bile tartışma konusu olmaması gerekirdi.”

“EMRE İTAATSİZLİKTİR”

“Başkomutanın davetine, silahlı kuvvetler gibi, teamülleri güçlü bir kurumun, teamüller üzerinden kendini kurgulamaya önem veren bir kurumun katılmaması, benim gözümde, emre itaatsizlikle eşdeğerdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!