Cehennemin kralı: 1-0

Güncelleme Tarihi:

Cehennemin kralı: 1-0
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2012 20:31

Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray, sahasında İngiliz devi Manchester United'ı Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 mağlup etti ve gruptan çıkmak adına büyük bir adım attı. Sarı kırmızılılar büyük bir mucize olup Şampiyonlar Ligi'ne katılamasa bile grubu üçüncü tamamlayıp yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeyi garantiledi. Galatasaray öte yandan Manchester United ile oynadığı 6. maçını kazanarak İngiliz ekibine karşı ilk kez galip gelmiş oldu.

Haberin Devamı

CANLI ANLATIM

Sarı kırmızılıların golünü 54. dakikada Burak Yılmaz kaydederken Manchester United'ın ilk yarıda bir topu direkten dönmüştü. Galatasaray'da Hamit Altıntop'un 78. dakikadaki füzesi de üst direğe takıldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım da yakaladıkları pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. Öte yandan temsilcimizin golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Devler Ligi'ndeki gol sayısını 5'e yükseltti.

Gruptaki bir diğer karşılaşmada ise CFR Cluj sahasında Braga'yı 3-1 mağlup etti.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 7 yaparken grupta ikinci sıradaki yerini korudu. Sarı kırmızılılar gruptaki son maçını hiçbir iddiası kalmayan Sporting Braga ile 5 Aralık tarihinde deplasmanda yapacak.

Galatasaray gruptan nasıl çıkar?

Galatasaray, 5 Aralık'ta deplasmanda oynayacağı Sporting Braga karşılaşmasını kazandığı takdirde şampiyonlar ligi'nde yoluna devam edecek ve Cluj'un deplasmanda Manchester United ile yapacağı maçın bir önemi kalmayacak.

Sarı kırmızılı ekip eğer Braga ile deplasmanda berabere kalırsa Galatasaray'ın tur atlaması için CFR Cluj'un Manchester United deplasmanından galip dönmemesi gerekecek.

Bir başka felaket senaryosunda ise Galatasaray, Sporting Braga deplasmanında yenilirse ve CFR Cluj da Manchester United'dan puan alırsa bir üst tura atlayan taraf Rumen takımı olacak.

Manchester United'da 2 genç oyuncu ilk 11'de

Manchester United'da teknik direktör Alex Ferguson, İstanbul'a getirdiği genç oyunculardan Nick Powell ve Phil Jones'a Galatasaray karşısında ilk 11'de forma verdi.

Bir çok önemli oyuncusunu İstanbul'a getirmeyen Ferguson, ayrıca genç oyuncuları Sam Johnston, Larnell Cole, Marnick Vermijl ve Joshua King'i ise yedekler arasında soyundurdu.

Türk Telekom Arena doldu

Galatasaray taraftarlarının Manchester United maçına ilgisi oldukça yüksek oldu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Türk Telekom Arena'yı tamamen doldurdu. Bir grup İngiliz taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

Maç öncesi tribün şovu sergileyen taraftarlar, büyük bayraklar ve pankartlar açtılar. Pegasus Tribünü'nde çatıdan sarkıtılan iplerle bir aslan figürü sergilendi ve “No mercy will be shown” (Merhamet gösterilmeyecek) yazısı dikkati çekti.

Medyanın ilgisi büyüktü

Galatasaray-Manchester United maçına yerli ve yabancı basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Karşılaşmada toplam 316 medya mensubu görev aldı. İngiltere'den 30, KKTC'den 8, Japonya'dan 4, İtalya'dan 3, Almanya ve Çin'den 1'er basın mensubu karşılaşmayı takip etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!