Cehennem meleklerine yıldırım baskın

Güncelleme Tarihi:

Cehennem meleklerine yıldırım baskın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2010 16:52

Amerikan kökenli motosiklet çetesi "Cehennem Melekleri"ne (Hells Angels) karşı dün Hessen Eyaleti'nde geniş çaplı polis baskınları düzenlendi. Yapılan baskınlarda çeteye yardım ettikleri gerekçesiyle beş polis açığa alınırken bir emniyet mensubu mahkeme kararıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hessen Eyaleti'nin güneyinde ve Rhein-Main bölgesinde dün sabah, "Cehennem Melekleri" adı verilen Hells Angels üyelerine yönelik geniş çaplı polis baskın düzenlendi.

Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) tarafından yapılan açıklamada, bazı polis memurları hakkında da grup üyelerine istihbarat bilgilerini para karşılığı sızdırmak ve çete üyeleri ile birlikte uyuşturucu ticaretine karışmak suçlardından soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Yüzlerce polisin görev yaptığı baskınların arkasında ise birkaç ay önce Usingen/Taunus bölgesinde rakip motosiklet çete üyeleri arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmanın yattığı öğrenildi.

BEŞ POLİS AÇIKTA

Baskınlar çerçevesinde Hells Angels ile bağlantı içinde oldukları gerekçesiyle beş polisin açığa alındığı, bir güvenlik görevlisinin de mahkeme kararıyla tutuklandığı belirtildi. Şüpheli polis memurlarına ait Frankfurt'taki yedi ev ve işyerinde de aramaların yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, 34 yaşındaki bir bir başka polisin ise, verdiği ifadesinde Hells Angels çetesinin uyuşturucu ticaretine karıştığını itiraf ettiği belirtilirken, üç polisin de emniyete ait gizli bilgileri para karşılığı çeteye sattığına ilişkin ipuçlarının bulunduğu vurgulandı.

5 YIL HAPİS

Baskından aylar öncesi Hells Angels üyelerinin bazı polislerle ilişkiye geçtikleri yönünde emniyet ve savcılığa ihbarların geldiğine işaret edilen LKA açıklamasında, polis bilgilerini çeteye sızdıran memurlar hakkında beş yıla kadar hapis veya para cezasına çarptırılabilecekleri ifa edildi. Emniyet güçleri, geçen haftalarda da Hessen genelinde iki kez Cehennem Melekleri'ne yönelik baskınlar düzenlenmişti. Kasım sonunda ise dört eyalette yapılan baskın ve aramalarda Mannheim ve Worm kentlerinde iki çete üyesi yakalanmıştı. Bir hafta önce de Hessen Eyaleti'nin doğusunda, içinde birçok el bombası, tüfek ve silahın bulunduğu bir cephanelik ortaya çıkarılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!