CeBIT bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

CeBIT bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 14:48

Türkiye’nin bu yıl partner ülke olarak katıldığı dünyanın enbüyük teknoloji fuarı CeBIT bu akşam başlıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin bu yıl partner ülke olduğu Hannover CeBIT Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı, bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katıldığı törenle saat 18.30’da açılacak. İki başbakanın birer konuşma yapacağı açılıştan sonra Erdoğan ile Merkel akşam yemeğinde bir araya gelecekler. Daha sonra firma temsilcilerinin sunumlarını izleyecek olan Erdoğan ve Merkel ikili görüşmelerde bulunacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı açılışa, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, IBM Ceo’su Samuel J. Palmisano ile Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stephan Weil’in yanı sıra 2 binin üzerinde konuk katılacak.

Türkiye’nin yanısıra 70 ülkeden 4200 firmanın katıldığı fuara Türkiye’den de 81’i İstanbul Ticaret Odası’nın önderliğinde, 11’i de bağımsız olarak 92 Türk firması katılacak. 20 salonda yapılan fuarı bu yıl 300 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

ALMANYA KİLİT ÜLKE

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy, TÜBİSAD ile Almanya Bilişim Sanayisini temsil eden BITKOM’un 2010’da ‘Partner Ülke’ anlaşması imzaladığını söyledi. Gürsoy “Yaptığımız işbirliği ile Türk şirketleri, Almanya ve Avrupa’nın birçok ülkesinde kendilerini tanıtma, daha yakın ilişkiler kurma fırsatı yakalayacaklar. Biz Almanya’yı, Avrupa’da Türkiye bilişim sektörünün gücünün ve varlığının tanınması açısından kilit bir ülke olarak görüyoruz. Bu nedenle gerek CeBIT, gerekse 2011 süresince BITKOM ile birlikte yapacağımız etkinliklerin, iki ülke sektör temsilcilerini buluşturarak basamaklar oluşturacağını düşünüyoruz” diye konuştu. BITKOM Başkanı Prof. Dr. August-Wilhelm Scheer de, Türk firmalarının Alman firmaları için önemli bir partner olduklarını söyledi.

BEŞ AYRI ETKİNLİK

Bu yıl CeBIT’te 5 ayrı etkinlik düzenleyecek olan TÜBİSAD ile BITKOM, yarın ortak basın toplantısı ile zirve yapacak. Her iki etkinlikte de Türk ve Alman hükümet yetkilileri ve bilişim sektörü temsilcileri bir araya gelecek. CeBIT açılışının hemen ardından düzenlenecek Basın Toplantısı’na Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy ve BITKOM Başkanı Prof. August-Wilhelm Scheer, Alman Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Hans-Joachim Otto ile BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer katılacak. 1 Mart tarihinde yine TÜBİSAD-BITKOM işbirliği ile Türk Alman Bilişim Zirvesi düzenlenecek. CeBIT süresince iki kuruluş ortak 3 atölye çalışmasını da hayata geçirecek. 2 Mart’ta düzenlenecek atölye çalışmasının konusu “Finansal IT” olurken 3 Mart’taki atölye çalışmasında “Mobil Uygulamalar” konusu işlenecek. 4 Mart’ta ise “Bulut Bilişim” ele alınacak. TÜBİSAD-BITKOM anlaşması çerçevesinde CeBIT’in ardından 2011 yılı içinde birçok ortak etkinlik yapılacak. Ekim 2011’de Nürnberg şehrinde düzenlenecek “Bilgi Teknolojileri Güvenliği” zirvesi ve yine Ekim ayında Stutgart’da düzenlenecek “Bilgi Teknolojileri Ticaret Fuarı ve Konferansları’na TÜBİSAD da partner olarak katılacak.

CeBIT bugün başlıyor


SARAY ŞERBETİ İKRAM EDİLECEK

HANNOVER Kongre Merkezi’nde düzenlenecek açılış töreninde davetlilere ikram edilecek Türk yemeklerini hazırlamak üzere, İstanbul Ticaret Odası’nın Cemile Sultan Korosu’ndan 8 aşçı Hannover Kongre Merkezi’ne getirildi. Şef aşçı Mehmet Yerlikaya, konukları unutamayacakları bir ziyafetin beklediğini belirterek, “Türk mutfağının seçkin yemeklerinden tatlısına ve saray şerbetine kadar her şey çok titiz bir şekilde hazırlandı. Konuklarımıza bir de sürprizimiz olacak. Geleneksel Osmanlı Kaftanı giyecek olan arkadaşlarımız, sırtlarında taşıdıkları kazanlarla Osmanlı Saray Şerbeti ile Demirhindi Şerbeti ikram edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!