‘CDU’yla ortaklığa açığız’

Güncelleme Tarihi:

‘CDU’yla ortaklığa açığız’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 11:22

Sol Parti’yi terk ederek bazı milletvekilleriyle birlikte kendi adını taşıyan ‘Birlik Sahra Wagnecht’i (BSW) kuran Sahra Wagenknecht, CDU ile iş birliği yapmaya ve ortaklık etmeye açık olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

BVW Saksonya Teşkilatı’nın kuruluşunda açıklamalarda bulunan Sahra Wagenknecht, bu yıl eylül ayında eski Doğu Almanya sınırları içindeki Brandenburg, Saksonya ve Thüringen’de yapılacak parlamento seçimlerinden sonra diğer partilerle görüşmelere açık ve hazır olduklarını söyledi. Wagenknecht, “Kesinlikle CDU ile görüşürüz, aşırı sağcılarla görüşmeyiz” dedi. AfD Thüringen Teşkilat Başkanı Björn Höcke’nin aşırı sağcı olduğunu ve BSW’nin kendisiyle kesinlikle iş birliği yapmayacağını belirten Wagenknecht, muhafazakâr-liberal bir politik görüşe sahip olan AfD Eş Başkanı Alice Weidel ile görüşmeye açık olduklarını söyledi.

CDU: ‘AfD VE SOL PARTİ’YLE OLMAZ’
CDU yönetimi Sahra Wagenknecht’in yaklaşımıyla ilgili bir açıklamada bulunmazken, CDU’lu Federal Meclis milletvekili Christiane Schenderlein, “Şu ana kadar BSW’nin somut olarak nasıl bir politika izleyeceğini bilmiyoruz. O nedenle herhangi bir şekilde iş birliği yapmanın mümkün olup olmadığını da bilmiyoruz” dedi. Ancak CDU Thüringen Teşkilatı eski Başkanı Mike Mohring, BSW ile iş birliği konusunda dikkatli davranılması gerektiği konusunda uyardı. 1 Eylül’de Saksonya ve Thüringen’de, 22 Eylül’de ise Brandenburg’da yapılacak seçimler öncesinde CDU, sağ popülist AfD ile de Sol Parti ile de iş birliği yapmayacaklarını ve ortaklık etmeyeceklerini ilan etti. Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow (Sol Parti), partisinin CDU Teşkilat Başkanı Mario Voigt tarafından AfD’yle aynı kefeye konulmasına tepki gösterdi. AfD’nin faaliyetlerinin Thüringen’de Anayasa Koruma Teşkilatı tarafından izlendiğini hatırlatan Ramelow, “Bizi aynı kefeye koymayın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!