CDU Merkel'le devam

Güncelleme Tarihi:

CDU Merkelle devam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 14:45

CDU'lu delegeler, Başbakan Angela Merkel'in 2000 yılında üstlendiği genel başkanlığı sürdürmesine tam destek verdi. Başbakan Merkel, Almanya'da geçerli yasal düzenlemelere saygı göstermeyenlerin ve Almanca öğrenmek istemeyenlerin bazı yaptırımları göze almaları gerektiğini de söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, yeniden Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) genel başkanı seçildi. Merkel, bine yakın delegenin katıldığı Karlsruhe'de yapılan kurultayda, delegelerin çok büyük bir bölümünün desteğini alarak 2000 yılı mayıs ayında devraldığı genel başkanlık koltuğunu korudu. Federal Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen, Federal Çevre Bakaın Norbert Röttgen, Federal Bilim ve Eğitim Bakanı Annette Schavan ile Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier de genel başkan yardımcısı seçildi.

MERKEL: ALTERNATİF YOK
Karlsruhe'de yapılan CDU'nun 23. kurultayına, ağırlıklı olarak mecburi askerliğe son verilmesini içeren savunma reformu, embriyonlar üzerinde gen testi yapılması ile vergi indirimi tartışmaları damgasını vurdu. Başbakan ve CDU Genel Başkanı Angela Merkel, FDP ile muhafazakar kanadın oluşturduğu koalisyonun başlangıçta beklenenden daha fazla güçlük çektiklerini itiraf ederken, şu andaki iktidara alternatif olmadığını söyledi. Merkel, CDU/CSU'nun Yeşiller'le ortaklık etme gibi bir niyeti olmadığının altını çizerken, “Bize alternatif yok. Yeşiller ile CDU/CSU koalisyonu alternatif değil. Jamaika da (CDU/CSU-FDP-Yeşiller) değil. SPD ve Yeşiller de değil. Kırmızı -kırmızı-yeşil de değil. Biz SPD-Sol Parti ev Yeşiller'den oluşacak bir koalisyonu engellemeliyiz. Ülkemizi bundan korumalıyız. Bizim görevimiz bu olmalı” dedi.

Haberin Devamı

BİZİM BAŞARIMIZ
Başbakan Merkel, göreve geldiklerinde işsiz sayısının 5 milyon civarında olduğunu hatırlatırken, “Bana, o zamanlar 'Merkel bunlar sizin işsizleriniz' dediler. Evet, onlar binim işsizlerimizdi. Ama şimdi işsiz sayısını 3 milyonun altına düşürdük. Bu da bizim başarımızdır” diye konuştu. Angela Merkel, krizin en yoğun olduğu dönemde “Biz bu krizden güçlenerek çıkacağımızı söyledik. Öyle de oldu. Krizi atlattık. Ekonomik ve işpiyasasındaki veriler bunu çok açık bir biçimde göstermektedir. Bu da bizim hükümetimizin başarısıdır” dedi.

YAPTIRIMI GÖZE ALSIN
Başbakan Merkel, sosyal sisteme göç istedimediklerini ifade ederken, burada yaşayan göçmenlerin uyumuna önem verdiklerini de söyledi. Merkel, “Burada yaşamak isteyen Almanca öğrenmeli. Burada yaşamak isteyen ümkemizdeki yasal düzenlemelere saygı göstermeli. Biz herkesin her alanda katılımını istiyoruz. Bu da ortak dil ve ortak yasal düzenlemelere saygıyla mümkündür. Buna uymayanlar bazı yaptırımları göze almalılar. Bu kadar basit” diye konuştu.

ALMANYA'YI BÖLÜYOR
Anamuhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Başbakan Angela Merkel'i Almanya'yı bölmekle suçladı. Başbakan Merkel'in Almanya'nın değil, liderliğini yaptığı CDU'nun çıkarlarını ön planda tuttuğunu ileri süren Gabriel, “Merkel hep parti genel başkanı kaldı, bir türlü Başbakan olamadı. Başbakan Merkel insanlara nükleer güvenlik değil, nükleer atık getiriyor. Merkel, insanlara sağlık alanında iyi hizmet değil, primi artırarak yeni yük getiriyor. Merkel Almanya'yı birleştirmiyor, bölüyor” dedi.

MERKEL KİMDİR?
Angela Merkel, 17.07.1954 tarihinde Hamburg’da doğdu. 1973 yılında Templin’de liseyi bitirdi ve daha sonra Leipzig üniversitesinde fizik öğrenimi yaptı. 1986 yılında aynı dalda doktorasını alan Merkel, eksi Doğu Almanya’da ilk ve son olarak hür seçimlerle 1990 yılında göreve gelen Lothar de Maiziere hükümetinde hükümet sözcü yardımcılığı yaptı. İki Almanya’nın birleştiği 1990 yılından beri CDU üyesi olan Merkel, aynı yıl yapılan genel seçimlerde Federal Meclis’e milletvekili olarak girdi. 1991-1998 yılları arasında CDU Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 1993-2000 yıllarında CDU Mecklenburg-Vorpommern Eyalet Teşkilatı başkanlığı yaptı. 1991-1994 yıllarında Federal Aile, Kadın, ve Gençlik Bakanlığı, 1994-1998 yılları arasında da Federal Çevre Bakanlığı görevlerini sürdürdü. 1998 tarihinde CSU Genel Sekreteri görevini üstlenen Merkel, 2000 yılı nisan ayından bari CDU genel başkanlığı yapmaktadır. Angela Merkel, 2005 yılı kasım ayında Almanya'nın ilk kadın Başbakanı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!