\"CDA’ya oy vermeyeceğim\"

Güncelleme Tarihi:

\CDA’ya oy vermeyeceğim\
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2006 00:00

Geçtiğimiz mart aylında yapılan yerel seçimlerde Oosterhout Belediye Meclisi’ne girmeyi başaran Mustafa Çiçek, Jan Peter Balkenende’ye gönderdiği yazıda, \"Sayın Başbakan, son gelişmelerle ilgili gerçek tavrınızı ortaya koyun.

Haberin Devamı

Hollanda’da CDA’nın (Hıristiyan Demokratlar Birliği) Ayhan Tonca ile Osman Elmacı’yı, PvdA’nın da (İşçi Partisi) Erdinç Saçan’ı Ermeniler’in soykırım iddialarını kabul etmedikleri için bir süre önce milletvekilliği aday listesinden atmalarına tepkiler sürüyor.

Geçtiğimiz mart ayında yapılan yerel seçimlerde ikinci dönem Oosterhout Belediye Meclisi’ne girmeyi başaran CDA’lı (Hıristiyan Demokratlar Birliği) Mustafa Çiçek, partisinin lideri Başbakan Jan Peter Balkenende’ye gönderdiği mektupta \"Son gelişmelerle ilgili gerçek tavrınızı ortaya koyun Aksi halde kendim dahi bir çok arkadaşım CDA’ya oy vermeyeceğiz\" ifadesinde bulundu.

Çiçek, kaleme aldığı yazıda şunları kaydetti: \"Sayın Başbakan şahsen kafamda bazı kötü senaryolar üretiyorum. Acaba, Hollanda meclisine Türk kökenli adayların girmesinden rahatsızlık duyanlar mı var? Her seçimde artan Türk kökenli milletvekillerinin önü mü kesilmek isteniyor? Bu kararın meclis seçimleri öncesi alınması gerek CDA, gerekse PvdA için büyük bir talihsizlik.

Acaba bu bir oyun mu? İhraç edilen adaylar zaten bir başka partiden seçime giremiyor, çünkü aday olma süreleri geçti. Sözde soykırıma ’evet’ oyu veren ve partilerine yağcılık yapan adaylar Türk seçmenlerden tercihli oy alamayacaklardır.

Daha evvelki seçimlerde Türklerin oyunu alan bu iki büyük parti neden böyle bir hata işledi? Bu senaryoya Türk seçmenlerin tepkisi çok farklı olur, zira topluca başka bir partiye oy verirler. Bu iki partinin tutumunu belediyelerde de protesto edeceğiz.

Ben CDA’nın Oosterhout Belediye Meclisi üyesiyim. Bu göreve değerli Türk seçmenlerimin oyları ile ikinci kez seçildim. Sayın Başbakanımız, lütfen bu konu hakkındaki gerçek tavrınızı ortaya koyunuz. Sizden bu konudaki duruşunuzu belirtmenizi istiyorum, aksi halde kendim dahi bir çok arkadaşım CDA’ya oy vermeyeceğiz.\"

Ergun KULA/ROTTERDAM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!