Canlı getirene 10 bin euro ödül

Güncelleme Tarihi:

Canlı getirene 10 bin euro ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2011 11:48

Almanya'nın Bavyera Bölgesi'ndeki bir çiftlikten geçen mayıs ayında kaçan "Yvonne" adlı ineğin trafiği tehlikeye sokabileceği değerlendirerek, güvenlik riski taşıdığı gerekçesiyle arananlar listesinin en başına oturması ardından Bild gazetesi, ineği canlı getirenlere 10 bin euro ödül vaat etti.

Haberin Devamı

Bavyera eyaletinin Mühldorf kasabasında geçen mayıs ayında sahibinden kaçarak ormanda yaşamaya başlayan Yvonne isimli ineğin otobana çıkabileceği ve olası faciaya yol açabileceğinden korkulmaya başlandı. Bu arada inek, bir polis otosuna çarparken, kaza ucuz atlatıldı. Otoyolun bu kesiminde hız sınırı 30 kilometreye kadar düşürülürken güvenlik riski oluşturduğuna dair karar alındı. 'Güvenlik riski oluşturduğu' kararının ineğin yakalanması ya da vurulması anlamına geldiği açıklandı.

Firari inek 'Yvonne'yi yakalamak için yöntemler sonuç vermeyince çıkarılan vurma emri hayvan hakları savunucularının tepkisi üzerine kaldırıldı. Bild gazetesi, ineği bulup ormandan çıkarabilene 10 bin euro para ödülü verileceğini açıkladı.

Diğer yandan binlerce kişi sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Yvonne'u polisten önce bulmak ve ormandan çıkarmak için kampanya başlatırken bu sitenin üye sayısı 17 bini aştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!