Camide oy kullanın çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Camide oy kullanın çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 13:33

Hamburg'daki Mevlana Camii'nde düzenlenen toplantıda hoca Mehmet Yılmaz, “Oy hakkı bir değer, bir nimettir bundan faydalanın” dedi.

Haberin Devamı

HAMBURG bugünkü eyalet ve ilçe meclisleri seçimleri için partiler son güne kadar kampanya çalışmalarını sürdürdüler.

Federal Parlamento SPD milletvekili Aydan Özoğuz, parti arkadaşları eyalet ve ilçe meclis adayları Andy Grote, Kazım Abacı, Hakan Demirel ve Erkan Şahin'in seçim kampanyalarına destek vermek için geldiği Hamburg'da Mevlana Camii'nde düzenlenen toplantıda yurttaşlarımızı oy kullanma prosedürü hakkında aydınlattı.

Cami hocası Mehmet Yılmaz kısa konuşmasında oy kullanmanın bir değer ve nimet olduğunu belirterek, “Yaşadığımız ülkeyi, kenti, hatta oturduğumuz semti yönetecek kişileri seçme hakkının değerini bilelim. Bu hakkı 'bir tek benim oyumla ne değişecek' diye yanlış düşüncelere kapılıp heba etmeyelim. Oy hakkı olan herkes sandığa gitmeli. Bu bir toplumsal görevdir” dedi.

SPDli adaylar kısa olarak kendilerini tanıttılar. Ardından Aydan Özoğuz, seçim sistemi hakkında bilgiler verdi. Her seçmene seçim lokalinde her biri bir kaç sayfadan oluşan dört ayrı renkte dört oy pusula dosyasını verileceğini söyleyen, “Her pusula için 5 oyunuz var. Toplam oy sayınız 20. Sarı ve kırmızı renkteki pusulalarla eyalet parlamentosuna girmesini istediğiniz partileri ve bölge adaylarını, yeşil ve mavi pusulalarla ise bağlı bulunduğunuz ilçe belediye meclisine girmesini istediğiniz parti ve adaylarını seçiyorsunuz” dedi. Özoğuz, ne kadar çok oy hakkına sahip göçmen kökenli seçimlere katılırsa, parlamentoda ve ilçe meclislerinde göçmenlerin istek ve taleplerinin o kadar dikkate alınacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!