Cami kundaklandı

Güncelleme Tarihi:

Cami kundaklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2008 15:51

Aşağı Saksonya'nın Sittensen kasabasındaki İslam Birliği Osmanlı Camisi kundaklandı. İçerde kimsenin bulunmadığı camide hasar meydana geldi. Molotof kokteyli atılan caminin duvarına ırkçı çıkarmalar yapıştırıldı.

Haberin Devamı

AŞAÐI Saksonya'nın Sittensen kasabasında neonaziler cumartesi sabahı saat 02.30 civarında Königsberger Strasse 2 adresinde bulunan camiyi kundakladı.

İslam Birliği Osmanlı Camisinin ön cephe camını üç yerden kıran saldırganlar, içeriye iki moltof kokteyli attı. İçeride kimsenin bulunmadığı camide yüksek oranda maddi hasar meydana geldi.

Neonaziler caminin ön duvarına ve posta kutusuna ırkçı sloganlar içeren çıkartmalar yapıştırdılar. Üzerinde „Antifa Gruppen zerschlagen' (Antifaşist grupları yıkın) ve „Nationale Sozialisten Bundesweite Aktion' (Nasyonal Sosyalistler Federal Aksiyon', „Keine Islamisierung Europas-Deutschland den Deutschen' (Avrupa'nın İslamlaştırılmasına hayır-Almanya Almanlarındır) şeklinde tipik ırkçı partı NPD ve DVU sloganları bulunan toplam dört çıkartma bırakan saldırganların henüz izine rastlanmadı.

ALMAN KOMŞU DUYDU

Olayı ilk farkeden caminin yanındaki binada oturan Alman komşu oldu. Duyduğu bir ses üzerine yatağından fırlayan Alman, pencereden bakınca bir kişiyi kaçarken gördüğünü söyledi. Ancak Alman buna önem vermeyerek polisi haberdar etmedi. Sabah saat 08.00 civarında bu kez ev sahibi binanın kundakladığını görerek cami derneği yönetim kurulu üyesi Bayram Özdilek'i aradı.

Camiye gelen yurttaşlarımız şoke oldular. Caminin ön cephe camının üç yerinden parçalandığını binanın içine atılan iki molotof kokteyle yangına neden oldu. İçeride bir süre yanan molotof kokteylleri sonra kendiliğinden söndü. Caminin duvardaki saati sıcaklığın etkisiyle eridi. Saat tam 02.40'da durdu.


Cami derneği yönetim kurulu üyeleri Salih Özdilek, Bayram Özdilek, Recep Aksüt, Mehmet Aksüt, Erhan Salaz, Recep Kızıltaş ve caminin imamı Ahmet Usta büyük bir şok yaşadıklarını belirterek, „Sittensen'de yaklaşık 30 kadar Türk ailesi var. Bir yıl önce bir saldırı daha olmuştu ve caminin kapısı kırılmıştı' dediler. Caminin herhangi bir dini cemaata ait olmadığı belirten yurttaşlarımız, „Bölgede aşırı ırkçı Almanlar var. Çeşitli kez Türklere yönelik tehditlerde bulundular ama şimdiye kadar direk bir saldırı olmamıştı. Polise isimlerini bildiğimiz ırkçıları söyledik' dediler.

Sittensen'de Antalya restoran adında bir işyeri işleten Doğan Seyrek, bir neonazinin kendisini ve işçilerini yaklaşık bir ay önce „Hepinizin kafanızı keseceğim, dükkanınızı yakacağım' şeklinde sözlerle tehdit savurduğunu ve bunun üzerine kendisinin polise şikayette bulunduğunu belirterek, „O kişinin ve çevresindekiler camiyi kundaklamış olma ihtimali yüksek' dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!