Cami karşıtlılığı tedirgin ediyor

Güncelleme Tarihi:

Cami karşıtlılığı tedirgin ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 13:55

Köln'de cami inşaatlarına karşı protestosuyla tanınan „Pro Köln“ isimli aşırı sağcı grubun mart ayında çeşitli kentlerde camilerin önünde gösteri yapmaya hazırlanması tedriginlik yaratıyor.

Haberin Devamı

Almanya'da Köln kentinde cami inşaatlarına karşı protesto yapan “Pro Köln NRW” isimli aşığı sağcı grubun mart ayında Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'ndeki çeşitli şehirlerde camilerin önünde göseri yapmaya hazırlanması tedirginlik yaratıyor. Ayrıca Pro Köln ile birlikte NPD'nin de camilere karşı yürüyüş yapmayı planladığı ortaya çıktı.

Alman Metal İşçileri Sendikası Yabancılar Komisyonu'ndan Ali Güzel, Mirze Edis, Kenan İlhan, Sadiye Mesci, Arif Kızılkaya ve diğer üyeler ırkçılara karşı ortak hareket çağrısında bulundular. Ali Güzel: Bu sadece Camiler karşı değil bütün yabancılara karşı yapılmak istenmektedir. Bundan ötürü hepimizin sorunudur. Duisburg'daki Sinagog 24 saat boyunca polisler tarafından korunuyor. Camilere karşı gösteriler ve İslam'a karşı tutumlar artarsa önümüzdeki süreçte Camiler de Sinagoglar gibi korunacak hale gelmesin.

Sadiye Mesci: Duisburg'da uyum alanında önemli çalışmalar var. Bunun mücadelesini verdik. Meyvasını yeni yeni almaya başladık. Duisburg'da gösteri yapmalarına Almanlar dahi tepkili. Karşı bir yürüyüş yapılabilir.
Mirze Edis: Amacımız bu ırkçı gösteriye karşı geniş bir taban yaratmak. cami önünde ırkçılara karşı dayanışma günü gerçekleştirmeliyiz. Almanı ve bütün göçmenleri ile birlikte kültürel bir etkinlik yapmalıyız. Bu aynı zamanda toplumun kaynaşmasına da katkı sunacaktır.

Pro-NRW'ye para cezası

Almanya'da aşırı sağcı Pro-NRW grubuna 30 Ağustos 2009 tarihindeki yerel seçimlerde sokaklara astıkları plaketleri zamanında kaldırmadıkları için Köln Şehir İdaresi tarafından 33 bin 750 Euro para cezası kesildi. Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde faaliyet gösteren grup, para cezası nedeniyle maddi sıkıntı içine düştü. Pro-NRW şimdi cami karşıtı propagandalarını ticarete dönüştürerek maddi sıkıntıyı aşmaya çalışıyor. Grup internette üzerinde cami karşıtı slogan ve işaretler bulunan tişört, rozet, anahtarlık ve bardaklar satmaya başladı.

Aşırı sağcıların satışa sundukları ürünlerin tamamında üzeri çizilmiş cami resmi bulunuyor. Tişörtlerin üzerinde ise ayrıca, halk oylamasıyla minareleri yasaklayan İsviçre'ye teşekkür ediliyor. Para cezasını ödeyebilmek için daha önce yandaşlarına çağrıda bulunarak bağış yapmalarını isteyen Pro-NRW, cami karşıtı ürünlere büyük ilgi olmasını bekliyor. Pro-NRW 30 Ağustos yerel seçimlerinde tüm sokakları cami karşıtı plaketlerle donatarak oy toplamaya çalışmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!