Cami için son şans

Güncelleme Tarihi:

Cami için son şans
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 11:37

ALMANYA’nın Münih kent merkezinde Sendling semtinde yapılması planlanan çifte minareli cami projesinde artık geriye sayım başladı.

Haberin Devamı

Beş yıldır yoğun tartışmalara yol açan, Almanya’nın en tartışmalı cami projesi olarak tarihe geçen çifte minareli cami için Münih belediyesi son tarihi koydu. Ağustos ayı sonuna kadar caminin finansman planı sunulmazsa, proje resmen iptal edilecek. Camiyi yaptırmak isteyen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Merkez Camii, mali nedenlerden ötürü 15 milyon Euro tutarındaki projeden çekilme kararı almıştı. Ancak Münih Merkez Camii (DİTİM) yönetim kurulu belediyeden kendilerine son kez daha şans tanınmasını istedi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, projenin finansmanıyla ilgili planın sunulması için süreyi ağustos ayı sonuna kadar uzattı.

Ümit yok
DİTİM Başkanı Mehmet Curuk, ay sonuna kadar projeyi finanse edecek sponsorlar bulmakta çok ümitli olmadıklarını, ancak bir kez daha tüm imkanları seferber etmek istediklerini söyledi. Münih Belediyesi basın sözcüsü Stefan Hauf, Merkez Camii’nin sponsor bulmak için 3 hafta daha zamanı olduğunu belirtti ve projenin belediye yüzünden suya düşmemesi için bu fırsatı tanıdıklarını kaydetti.
Ağustos ayı sonuna kadar Merkez Camii proje için bir finansman planı sunmadığı takdirde, belediye arsa satışıyla ilgili sözleşmeyi iptal edecek. Bu durumda Münih Belediyesi, Merkez Camii için ödediği arsa vergisini geri alacak. Ancak Münih Belediyesi'nin projeyle ilgili masraflarını karşılamak için Merkez Camii’nin maliyeye ödemiş olduğu yaklaşık 80 bin Euro’ya da el koymak istediği ileri sürüldü. Ayrıca şimdiye kadar 150 bin Euro civarında para ödenen mimarın da 190 bin Euro civarında daha para istediği bildirildi. Cami projesi için ise 220 bin Euro civarında bağış toplanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!