Cami duvarına gamalı haç

Güncelleme Tarihi:

Cami duvarına gamalı haç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2008 17:55

Frankfurt yakınlarındaki İdstein'da kimliği belirsiz kişiler Mescid-i Aksa Camii'nin arka duvarına Nazi sembolleri çizdiler, "Heil Hitler" yazısı yazdılar. Camiye çirkin saldırı, polise şikayet edildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki İdstein'da kimliği belirsiz kişiler, DİTİB'e bağlı Mescid-i Aksa Camii'nin arka duvarına gamalı haç çizdiler. Cemaatte büyük üzüntü yaratan saldırı, geçtiğimz hafta yapıldı.
Polis, gerekli incelemeleri yaparak, faillerin yakalanması için soruşturma başlattı. Polis incelemeleri sonunda cami duvarına yazılan yazılan ve çizilen semboller yönetim tarafından beyaz boya ile kapatıldı.
Çirkin saldırı

İdstein DİTİB Mescid-i Aksa Camii Dernek Başkanı Abdullah Kanal, saldırıdan şok olduklarını belirtti. Saldırıyı çok iyi ilişkileri bulunduğu kasaba halkından beklemediklerini vurgulayan Başkan Kanal, "Saldırı çok çirkin. İdstein halkı ile hiç bir problem yaşamıyoruz. İyi bir uyum içindeyiz. İdstein ile İstanbul-Şile arasında kardeş şehir çalışma projesini derneğimiz aracılığıyla yürütüyoruz. Polis olayın faaillerinin yakalanması için çalışıyor" dedi.
Polis yardım istiyor

Anayasaya aykırı sembolün kullanıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunurken polis ve savcılık da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öte yandan Anayasayı Koruma Teşkilatı'dan saldırının neonaziler tarafından yapıldığını kanıtlayacak bulguların olmadığı açıklaması yapılırken, İdstein polisi olayla ilgili bilgi verecek görgü tanıklarının 0611-3450 numaralı telefonu aramalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!