Cami arsasına faizsiz kredi

Güncelleme Tarihi:

Cami arsasına faizsiz kredi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 17:15

ALMANYA'nın Münih kenti yakınlarındaki Unterschleissheim'da yaşayan Müslümanlar yeni bir camiye kavuşuyor.

Haberin Devamı

Kentte yıllardır bir bodrum katında faaliyet gösteren DİTİB Fatih Camisi'ne belediye faizsiz kredi ile 2000 metrekarelik arsa verdi.

Belediye Başkanı Rolf Zeitler (CSU), cami derneği başkanı Mustafa Kılıç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte noterde satış anlaşmasını imzaladı. Cami derneği, arsa bedelini faiz ödemeden beş yıl içinde geri ödeyecek.

Başkan Zeitler, "'Müslüman hemşerilerimizin yıllardır bir bodrum katında ibadet etmeleri bizi hep üzdü. Belediye olarak tüm olanaklarımızı zorlayıp, onlara mükemmel bir cami ve kültür merkezi yapabilecekleri arsayı vereceğimiz için çok mutluyum" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Cami derneği başkanı Mustafa Kılıç belediye başkanı Zeitler ve şehir meclisi üyelerine projelerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Belediye başkanı Zeitler'in Almanya’da yeni bir dönemin başlamasına öncülük ettiğini ifade eden Kılıç,

"Dinimizde faizin haram olduğunu anlayarak geriye kalan borcumuz için kesinlikle faiz alınmayacağını ve ödeme süresini yıllara yayarak bizlere büyük bir jest yapmıştır. Noter huzurunda imzalanan anlaşmaya özelikle faiz alınmayacağı parafını ekletti. Hıristiyanlar gerekeni yaptı. Şimdi sıra Müslüman kardeşlerimizde. Bu arsaya caminin yapılması için onlardan destek bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!