Çamaşır makinesine o golü atan Türk kim?

Güncelleme Tarihi:

Çamaşır makinesine o golü atan Türk kim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2013 00:53

AVRUPA Kadınlar Futbol Şampiyonası için çektiği tanıtım filmi yüzünden cinsel ayrımcılıkla suçlanan ZDF’nin reklamında oynayan ve çamaşır makinesine gol atan kadın futbolcunun Berlinli Aylin Yaren olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tanıtım filminde yüzü gözükmeyen Yaren, ayağında sektirdiği topu çamaşır makinesine gol olarak kaydediyor. ZDF, bu reklamıyla ‘cinsel ayrımcılık yaptığı’ suçlamasına maruz kalmış ve reklamı değiştirmek zorunda kalmıştı.

12’NCİ DENEMEDE TUTTURDU
Berlin doğumlu Aylin Yare 15 yaşında beri profesyonel futbol oynuyor ve bu yıl Alman Kadın Futbol Birinci Ligi’ne yükselen BV Cloppenburg’a transfer oldu. Hücuma yönelik orta saha oynayan Aylin, 2009’dan beri de top cambazı olarak serbest stil gösterilere katıldığını belirten Aylin, ZDF’nin tanıtım filminde çamaşır makinesine golü 12’nci denemesinde atabildiğini söyledi. Aylin, golü nasıl attığını gösterebilmek için çekimler sırasındaki kamera arkası görüntülerini de Facebook’taki sayfasında hayranlarıyla paylaştı. ZDF’ye yönelik eleştirileri haklı bulsa da abartılı olduğunu kaydeden Aylin, “Klişe olduğu için reklama yönelik eleştiride biraz haklılık payı var. Ancak bunun cinsel ayrımcılıkla ilgisi yok. Bunu tartışmak yerine İsveç’teki şampiyonada kadınlarımıza şans dilemek gerekir” dedi.

Haberin Devamı

ÜTÜLÜ ERKEK
Reklama yönelik eleştirilere tepki veren ZDF, filmi değiştirdi. ZDF, Aylin Yaren’in çamaşır makinesine gol attığı reklam filmini ilave bir sahne ekledi. Yeni filmde, Aylin Yaren’in topu makineye gol atmasından sonra, ütü masasında formasını ütüleyen bir erkek futbolcu gözüküyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!