Callas'ın eşyaları bir servete gitti

Güncelleme Tarihi:

Callasın eşyaları bir servete gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 17:22

Yunanlı soprano Maria Callas'ın ölümünden 30 yıl sonra açık artırmaya çıkarılan hatıra eşyası 1,76 milyon Avro'ya alıcı buldu.

Haberin Devamı

İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen Sothbey’s müzayedesinde, Callas’ın iki bini aşkın parçadan oluşan eşyası satışa sunuldu. Bunlar arasında sanatçıya ABD Başkanı John F. Kennedy’nin 1962’de hediye ettiği Tiffany marka gümüş kase 22 bin 500 Avro’ya satıldı.

Callas’ın 10 yıllık eşi Giovanni Battista Meneghini’nin mirasından kalan eşya arasında, 1949 yılındaki düğünlerinde taktıkları altın evlilik yüzüğü de yaklaşık 25 bin Avro’ya alıcı buldu. Callas’ın Aristotle Onassis aşkı için terk ettiği eşi Meneghini’ye yazdığı 63 aşk mektubu, aralarında Leonard Bernstein ve Franco Zeffirelli’nin bulunduğu dostlarından gelen mektuplar ve Callas’ın resimleri de müzayedede satılan parçalar arasında yer aldı.

Möble, kıyafet ve hediyelerin aralarında bulunduğu parçaların, Callas’dan 28 yaş büyük Meneghini tarafından sanatçının ölümünden sonra satın alındığı veya bir araya getirilerek bugüne kadar saklandığı belirtildi. New York’ta 1923’te dünyaya gelen Callas, 6,8 milyon dolarlık mirasını hiç kimseye bırakmadan 53 yaşında Paris’te hayata gözlerini yummuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!