Çakma yüzükçüler yakayı ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Çakma yüzükçüler yakayı ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2010 12:12

Araçlarının bozulduğunu veya benzinlerinin bittiğini iddia ederek otoyollardaki sürücülerden değersiz takı karşılığı para koparan otoyol çetesi bu sefer polise suçüstü yakalandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da otoyollarda "Arabam bozuldu" veya "Benzinim bitti" gibi bahanelerle yolculardan para koparan ve bunun karşılığında değersiz yüzük veya kolye veren otoyol çetesi bu sefer yakayı ele verdi. Daha çok Macaristan, Sırbistan ve Avusturya'da görülen dolandırıcılar geçtiğimiz aylarda güney Almanya'ya kadar uzanmıştı. Önceki gün ise Frankfurt yakınlarındaki Darmstadt'ta ortaya çıkan iki Rumen vatandaşının aynı oyunla bir yolcudan para aldıktan sonra polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı.

30 Euro'sunu aldılar

Geçmişte sıla yoluna çıkan çok sayıda Türk yolcuyu da tuzağına düşüren ve hep aynı taktikle binlerce Euro elde eden otoyol çetesinin iki elemanının geçtiğimiz gün A 67 otobanındaki Viernheim'da yol kenarında dikkat çektiğini bildiren Darmstadt polis yetkilileri "Araçlarının benzininin bittiğini iddia eden kişiler el ve kol hareketleriyle bir sürücüyu durdurup kendisinden 30 Euro aldılar. Para karşılığında ise değersiz bir yüzük verdiler. Olayı fark eden polis ekibi iki şüpheliyi gözaltına alarak karakola götürdü" bilgisini verdi.

Polis uyardı: SAKIN DURMAYIN

Alman polisi, geçtiğimiz aylarda Baden Württemberg Eyaleti'ne bağlı Weil am Rhein yakınındaki otoyollarda bir çok sürücüyü tuzağına düşürmeye çalışan kişilere karşı uyarıda bulunurken "Soyguncular özellikle yaşlı ve yalnız seyahat edenleri hedef seçiyorlar. Sürücüler, aracının bozulduğunu iddia eden kişilere karşı dikkatli olsunlar ve durmasınlar. Gece yolculuk yapmak zorunda kalan sürücüler, dinlenmek için ıssız yerleri seçmesinler. Kalabalık, aydınlık yerlerde durmaya gayret göstersinler. Yardım vaadiyle gelen kişilere karşı dikkatli olsunlar. Değerli eşyalarını ortada bırakmasınlar. Araçları arıza yaptığında bağlı bulundukları otomobil kulübünü arasınlar" dediler.

Tuzağa düşmediler

Yapılan tüm uyarılara rağmen hala sıla yoluna çıkan çok sayıda Türk sürücü de değersiz takı karşılığı para vermeyi kabul ediyor. Ancak Hürriyet'in yayınlarını takip edip tuzağı fark edenler de oluyor. Almanya'nın Amberg kentinden yola çıkan Erçiçek Ailesi, Belgrad-Niş arasında kendilerini zorla durdurmak isteyen çete elemanlarının niyetini anlayarak yoluna devam etti. Tayfun Erçicek, “Hürriyet Gazetesi'nden yoldaki son gelişmeleri takip ettik. Yola koyulmadan önce de yüzük dolandırıcılarıyla ilgili haberi okumuştum. Bu nedenle durmadık ve paramızdan olmadık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!