Buzun içinde yedi saat dayanabildi

Güncelleme Tarihi:

Buzun içinde yedi saat dayanabildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2006 00:00

Almanya’nın Münih kentinde 6 tonluk buz kalıbının içinde 65 saat kalarak dünya rekoru kırmak isteyen Vincent Vega, amacına ulaşamadı.

Haberin Devamı

38 yaşındaki iki çocuk babası Vincent Vega, 6 tonluk buz kalıbının içine girmeden önce yaptığı açıklamada, \"Bu konuda rekor 5 yıldır 61 saat 41 dakika buz içinde kalmayı başaran Amerikalı David Blaine’in.

Ben de 65 saat kalarak bu rekoru kıracağım. Soğuk buz odalarında yaptığım denemelerde 56 saat kaldım. Hem rekor kırmak hem de popüler olmak istiyorum. Çocuklarım da bana destek veriyor\" dedi.

Yeniden deneyecek

Üç derecede hiç hareket etmeden 65 saat kalmak için buz kalıbının içine giren Vincent Vega, 7 saat sonra gece saat 04.15’te buzun içinden çıkmak zorunda kaldı. Vincent Vega’nın vücut sıcaklığının 36 derecenin altına düşmeye başladığı, bunun tehlikeli olduğu ve bu nedenle buzun içinden çıkmak zorunda kaldığı açıklandı.

Vega, dün yaptığı basın toplantısında ileride bu eylemi yeniden deneyeceğini açıkladı. Vincent Vega, buzun içinde 61 saat 41 dakika kalarak dünya rekoru kıran ve Guinness kitabına girmeyi başaran Amerikalı David Blaine’i geçmek istiyordu.

Erkan MISIRLI / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!