‘Buzlar Kraliçesi Sessiz Dünyada’ perdeyi açıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Buzlar Kraliçesi Sessiz Dünyada’ perdeyi açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 09:48

Londra’da işitme ve konuşma engelli bireyler için sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan ‘Buzlar Kraliçesi Sessiz Dünyada’ adlı çocuk oyunu, Tottenham’daki Fieldseat Organic Stage’de 4 Haziran’da perdesini açacak.

Haberin Devamı

‘Buzlar Kraliçesi Sessiz Dünyada’ perdeyi açıyor
OYUN, Dare to Dream Drama Studio bünyesinde kurulan Masal Tiyatrosu’nun yarattığı bir sosyal farkındalık projesinin ilk oyunu. Projenin amacı, engelli insanların dünyasını çocuklara tanıtmak, onlarda engellilerle ilgili bir sosyal farkındalık yaratırken ellerinden geldiğince, sıklıkla ötekileştirilip görmezden gelinen ve bazı insanlarca toplum dışına itilen engellilere maddi ve manevi destek sağlamak ya da sağlanmasına katkıda bulunmak. İlk oyunlarında duyma ve konuşma engelli bireyleri konu edinen ekip her yıl farklı bir engellilik durumunu gündemlerine alıp Andersen masallarıyla harmanlayarak sunmayı amaçlıyorlar. Masalları Filiz Ertürk yeniden yazıp oyunlaştırıyor ve yönetiyor.
‘Buzlar Kraliçesi Sessiz Dünyada’ perdeyi açıyor
OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?
Cüneyt Torbaoğlu, bir işaret dili tercümanı olup ilk oyunda hem danışmanlığını yapıyor hem de ‘Kay’ rolünü oynuyor. Kendisinin bir tercümanlık şirketi var. Dilek Keskin, Türkiye ve İngiltere’de geziler organize ediyor ve rehberlik yapıyor. Kendisinin bir tur şirketi var. Oyunda ‘Buzlar Kraliçesi’, ‘Çimdik Peri’ ve ‘Kisela’ rollerini oynuyor. Yağmur Özdemir ise temizlik şirketi sahibi. Türkiye’de tanık olduğu duyma ve işitme engellilerin yaşadığı olumsuzlukları bizzat deneyimlemiş biri olarak projeye ilham kaynağı oldu. Oyunda duyamayan ve konuşamayan ‘Gerda’ rolünü oynuyor. Filiz Ertürk hem oyunun yönetmenliğini yapıyor hem de ‘Babaanne’ ve ‘Büyük Bilge’ rollerini oynuyor. 2021 yılı mayıs ayında Londra’ya yerleşen Ertürk, yazar, yönetmen, oyuncu, görüntü yönetmeni ve felsefecidir. Ertürk, Londra’da kurduğu Dare to Dream Drama Studio şirketinde yazarlık, oyunculuk, video yapım eğitimleri vermekte, oyuncu ve yazar koçluğu yapıyor. Ayrıca şirketler için yaratıcı içerikler de üretiyor. Oyunlarıyla İngiltere’de birçok kente turne yapmayı ve sponsorlar vasıtasıyla elde edecekleri gelirin bir kısmıyla Türkiye’de işitme cihazına ulaşamayanlara maddi destek sağlanmayı hedefliyor.
‘Buzlar Kraliçesi Sessiz Dünyada’ perdeyi açıyor

‘Buzlar Kraliçesi Sessiz Dünyada’ perdeyi açıyor

BAKMADAN GEÇME!