Büyükelçilikler tapu dairesi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçilikler tapu dairesi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2011 16:09

Aralarında Almanya, İngiltere ve Rusya’nın da bulunduğu sekiz ülkedeki Türk büyükelçiliklerinde tapu devir işlemleri yapılabilecek.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşecek uygulamayla ilgili bilgi veren Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal, şunları söyledi:

Türkiye’ye gitmeden işilemler yapılacak

“Genel Müdürlüğümüz tarafından önerilen uzman kişiler, belirlenen büyükelçiliklerde ‘uzman müşavir’ olarak görevlendirilecek. İlk etapta Türkiye’nin Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, İrlanda, Hollanda, Danimarka ve Rusya büyükelçiliklerinde başlatılacak uygulamayla, bu ülkelerdeki iki yabancı ya da iki Türk veya bir Türk ile bir yabancı arasındaki taşınmaz devri kolaylıkla yapabilecek. Yurt dışındaki biriyle Türkiye’deki biri arasındaki devir işlemleri ise aynı evraka imza gerekliliği nedeniyle şu an için üzerinde çalıştığımız nokta. Elektronik imza veya başka bir çözüm yoluyla birlikte uygulamanın bu ayağı da işlerlik kazanacak. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile ülkemizde taşınmazı bulunan yabancılar uygulama sayesinde tapu ve kadastro işlemlerini Türkiye’ye gelmeden kendi aralarında yapabilecek. İlk etapta sekiz ülkede başlayacak uygulamanın sorunsuz işlemesi halinde Avrupa’daki diğer ülkelerde de bu hizmeti vermeyi planlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!